Bijna de hele cryptomarkt kreeg te maken met volatiliteit in de afgelopen dagen. De meeste munten kregen wat procenten erbij, alvorens een kleine correctie plaatsvond. ADA is hierin geen uitzondering, dus hoe staat de koers ervoor? Laten we naar de grafieken kijken.

Zijwaartse beweging tussen oranje lijnen

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Dit doen we omdat we op die manier ver terug kunnen kijken in de koers. Zo worden ook meteen de belangrijkste prijslevels duidelijk. Deze zijn in de afbeelding hieronder weergegeven als oranje lijnen.

Er is ook een gele lijn te zien, maar daar komen we later op terug.

De munt had in het verleden wel meerdere levels die belangrijk waren, maar inmiddels reageert de koers hier niet meer op. Hierdoor moeten we het op dit moment doen met de oranje lijnen (en de gele lijn).

Deze vinden hun oorsprong in een voormalig hoogte- en een voormalig laagtepunt. De koers beweegt hier al een tijdje tussen, en dat misschien kan het wel lang duren voordat ADA hier eindelijk uitkomt. Ondanks dat de koers zijwaarts tussen deze levels beweegt zijn er toch wat interessante dingen te zien.

Koers zet zich af op vorig hoogtepunt

Hiervoor moeten we alleen wat inzoomen naar de 4-uurs grafiek, waarbij elke candle voor 4 uur staat. Hierdoor kunnen we de koers (en ook de gele lijn) in meer detail aanschouwen. Zoals je ziet zijn hier ook de stijgingen en dalingen van de afgelopen dagen beter te zien.

Zoals je ziet is de koers – na zijn aankomst bij de oranje lijn – omhoog gegaan. Dit bracht ADA zelfs voorbij het vorige hoogtepunt van 0,2580 dollar. Dit is de koers van het vorige hoogtepunt.

Meestal als een koers een hoger hoogtepunt maakt, wordt dit opgevolgd door een hoger laagtepunt, en het lijkt alsof dit nu gebeurt op de gele lijn. De koers van Cardano zet zich af, waardoor dit een prachtige start van een opwaartse trend kan worden.

Hetgeen wat dit zou verpesten, is als de koers weer onder de gele lijn komt. In dat geval kan de koers nog steeds een hoger laagtepunt maken om verder te stijgen, maar het zou veel sterker ogen als ADA een hoger laagtepunt maakt op een vorig hoogtepunt.

Dit betekent namelijk dat verkopers eerst van ADA af wilden op deze koers, terwijl er nu genoeg kopers zijn om Cardano verder omhoog te duwen. Het is nog even afwachten of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, of dat de munt toch nog eens richting de onderste oranje lijn beweegt.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Cardano (ADA) zet zich af op vorig hoogtepunt appeared first on BLOX | Nieuws.