Cardano maakte vorige week een bloedrode candle. De munt verloor support na support, waardoor het een eindstand kreeg van een negatieve 22%. Sindsdien lijkt de munt pogingen te doen om deze belangrijke levels te herpakken. Gaat het Cardano lukken?

Afgewezen bij weerstand

Om deze vraag te beantwoorden gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen. Deze grafiek is belangrijk, aangezien we hier ver terug kunnen kijken naar de koersgeschiedenis van ADA. Daardoor kunnen we de belangrijkste steun- en weerstandspunten vinden die niet waarneembaar zijn op de kleinere grafieken.

Zoals je kan zien is er in het verleden van ADA één hele belangrijke zone. Deze is in de bovenstaande afbeelding aangegeven als grijs vlak. Dit is de plek waar Cardano een belangrijk hoogtepunt maakte in 2018, maar ook de plek waar ADA laatst werd afgewezen. Het lukte niet om voorbij dit level te komen van ongeveer 0,37 dollar.

Betekent dit dat Cardano gedoemd is?

Normaal als een munt wordt afgewezen bij zo’n sterke weerstand, doelt dat op een verdere koersdaling. In het geval van Cardano is dat wel gebleken, maar nu lijkt de munt zich weer te willen herpakken. Om hier zeker van te zijn zullen we toch even moeten inzoomen. Daarvoor pakken we de dagelijkse grafiek erbij.

In deze afbeelding staat elke candle voor 24 uur. We zien dat de munt werd afgewezen bij de grijze zone en vervolgens lagere laagte- en lagere hoogtepunten maakte. Dit doelt op een neerwaartse trend. En zolang dit voortzet, kunnen we helaas niet positief vooruitblikken op deze munt.

De rode en de zwarte lijn geven aan wat de prijsklassen zijn waar ADA niet doorheen mag vallen. Als dat gebeurt, is een verdere daling het meest waarschijnlijke scenario. Tot die tijd is er hoop dat de munt oude supports gaat herpakken.

Cardano heeft gelukkig geen lager laagtepunt gemaakt dan de rode lijn, maar het heeft nu overduidelijk moeite om voorbij het laagtepunt van de zwarte lijn te komen. Op dit moment is dit de belangrijkste factor voor het verloop van de ADA-koers.

Mocht er een dagelijkse candle boven deze lijn sluiten, dan kan ADA rustig verder naar de grijze weerstand. In het geval dat dit niet gebeurt, is het wel aan te raden om de rode lijn in de gaten te houden. Als Cardano daaronder sluit gaan we een erg onzeker begin van de maand tegemoet.

The post Crypto analyse: Cardano (ADA) probeert kop boven water te houden appeared first on BLOX | Nieuws.