Cardano is al een aantal weken bezig om een weerstand te breken van 0,30 dollar. De wekelijkse candle die gisteren sloot, kwam hier ook niet boven. Gaat daar deze keer verandering in komen, of gaat ADA vanuit hier naar beneden.

De belangrijkste zone

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van Cardano. Hier staat elke candle voor 7 dagen, en deze grafiek wordt vaak gebruikt om bewegingen op de lange termijn te analyseren.

Dat komt omdat we ver terug kunnen kijken, waardoor belangrijke steun- en weerstandspunten uit het verleden duidelijk worden. De belangrijkste hiervan is de grijze zone rond een koers van 0,36 dollar. Toen de koers hieronder dook, resulteerde dat in een flinke daling.

Hierdoor werd 5 weken geleden een laagtepunt gemaakt van 0,22 dollar, de laagste koers van Cardano sinds begin 2021. Vlak daarna leek de koers wel snel te herstellen, want dezelfde week als die daling klom ADA terug naar 0,27 dollar.

Deze lijn mag niet gebroken worden

Sindsdien lijkt ADA een kleine opwaartse trend te starten. Dit is niet zo goed te zien op de wekelijkse grafiek, waardoor we ook een blik gaan werpen op de dagelijkse grafiek. Daar zien we buiten de grijze zone ook een rode lijn en een zwarte lijn.

Deze laatste twee indicatoren geven de prijzen weer van de afgelopen laagtepunten. Het is belangrijk dat de koers van ADA hier geen candles sluit onder de rode lijn (die al heroverd is). Als de koers een lager laagtepunt maakt dan de vorige, betekent dit dat de kleine opwaartse trend niet meer intact is.

Inmiddels heeft Cardano de rode lijn alweer heroverd, maar de munt heeft veel moeite om voorbij de volgende mijlpaal te komen. Ondanks dat ADA nog steeds hogere laagtes maakt, wordt de prijs hier gestopt.

Dit hoeft gelukkig nog niet heel negatief te zijn, zolang de rode lijn gebroken maar niet gebroken wordt. Het is daarbij ook belangrijk om te vermelden dat dit meerdere tientallen procenten onder de huidige prijs ligt. Op dit moment is Cardano dus een onzekere keuze.

The post Crypto analyse: Cardano (ADA) komt vooralsnog niet boven 0,30 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.