Bitcoin heeft geweldige dagen achter de rug. Nadat de munt steeg vanuit de vorige weerstand op 30.500 dollar, kwam het tegen een weerstand van 35.000 dollar terecht. Vanuit hier is de munt vlak onder deze weerstand gaan bewegen, maar gisteren is deze eindelijk gebroken. Laten we naar de grafieken kijken.

Door de grijze zone naar 35.000 dollar

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, en kunnen we de beste steun en weerstandslevels zien. Op dit moment is alleen de grijze zone belangrijk (de plek van de vorige weerstand) en de blauwe lijnen, maar daar komen we zo meteen op terug.

Toen de grijze zone brak, kreeg de koers een impuls van jewelste. De munt had al meerdere maanden geprobeerd om deze plek te breken, en kopers sloegen hun slag toen BTC dit eindelijk voor elkaar kreeg. Dit drukte de koers tot 35.000 dollar, waar een weerstand werd gevormd.

Dit brengt ons bij de bovenste blauwe lijn (34.700 dollar) het vorige hoogtepunt van Bitcoin. De munt probeerde hier de afgelopen dagen doorheen te breken, maar daarvoor mocht de munt niet onder het vorige laagtepunt zakken (de onderste blauwe lijn op 33.200 dollar).

Retest van vorig hoogtepunt

Om deze lijnen en bewegingen beter te analyseren, pakken we ook even kort de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de koers in meer detail kunnen zien. Wat kunnen we hier verwachten?

Gisteren was eindelijk de dag dat Bitcoin door deze koers van 35.000 dollar heen kwam. De munt steeg hard omhoog en raakte bijna 36.000 dollar aan. Maar inmiddels is BTC weer wat teruggezakt.

Je zou denken dat dit negatief is, maar het is normaal voor een munt om zijn vorige hoogtepunten te testen en zich hierop af te zetten. Sterker nog: dit is een positief teken. Er zijn namelijk kopers op een plek waar voorheen veelal verkopers aanwezig waren. Dit zal daarom waarschijnlijk zorgen voor een verdere beweging omhoog.

Het enige wat de munt niet moet doen, is terugvallen onder deze bovenste blauwe lijn. In dat geval zal Bitcoin weer even zijwaarts bewegen, maar tot die tijd kunnen we genieten van positieve prijsactie van de marktleider.

The post Crypto analyse: Bitcoin zet zich af op koers van 34.700 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.