Do you remember the 21st night of september? De marktleider van de cryptomarkt waarschijnlijk wel. Bitcoin heeft vandaag zijn dag niet, en dat resulteert in een grote rode candle. Laten we naar de grafieken kijken om te zien wat dit betekent voor de rest van het koersverloop.

Daling ingezet

We beginnen de analyse deze keer niet met de wekelijkse, maar met de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur. Zo kunnen we het beste zien hoe groot deze rode candle is in vergelijking met de voorgaande dagen.

Er zijn drie belangrijke prijslevels te bespeuren in deze grafiek, en deze zijn belangrijk om in de gaten te houden. Om te beginnen met de grijze zone. Dit is op dit moment de grootste weerstand voor Bitcoin. Het afgelopen jaar deed de munt al meerdere pogingen om hierboven te komen, maar zonder succes.

Er waren te veel verkopers rond die koers om de munt verder te laten stijgen. Dit zorgde ervoor dat Bitcoin daalde tot het volgende prijslevel; de 25.000 dollar. Deze plek geeft op dit moment nog genoeg ondersteuning om niet verder te zakken, maar na de rode candle van vandaag, wordt die kans wel steeds groter.

Als dit gebeurt, dan is de oranje lijn (19.800 dollar) de eerstvolgende ondersteuning. Deze lijn stamt af van de all time high die Bitcoin maakte in het jaar 2017. Vervolgens heeft deze prijs al vaker voor zowel weerstand of ondersteuning gezorgd.

Nog een kleine ondersteuning

Toch is er nog een ander belangrijk prijspunt te bespeuren, maar daarvoor gaan we even naar de 4-uurs grafiek kijken. Hier staat elke candle voor – je raadt het al – 4 uur. Op die manier kunnen we de koers in meer detail zien.

Dit andere belangrijke prijspunt is de rode lijn in de afbeelding hierboven. Deze komt voort uit een vorig laagtepunt dat BTC maakte nadat het van de 25.000 dollarlijn was afgekaatst. Met die reden zie ik het nog steeds positief in als de munt hier boven blijft. In dat geval zal de koers nog geen neerwaartse trend inzetten.

Mocht de koers wel onder deze lijn duiken, dan is de zwarte lijn weer het eerstvolgende target. Het liefste zien we dit natuurlijk niet gebeuren, omdat het risico op een verdere daling daarmee niet is uitgesloten. Blijf daarom goed letten op deze prijsniveaus.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Bitcoin zet daling in, komt 25.000 dollar weer in beeld? appeared first on BLOX | Nieuws.