Bitcoin heeft het moeilijk de afgelopen dagen. De marktleider werd afgewezen bij een weerstand rondom 28.100 dollar, en lijkt nu nog verder terug te zakken. Wat kunnen we verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Een voorbeeld hiervan is de oranje lijn van 19.800 dollar, die zijn oorsprong vindt bij de all time high van 2017.

Gelukkig is dit level nog niet zo belangrijk, aangezien deze nog ver onder ons ligt. Op dit moment zijn de grijze zone (30.500 dollar) en de zwarte lijn (25.000 dollar) belangrijker. Dit zijn namelijk de grootste weerstand en ondersteuning voor Bitcoin, die te midden van deze prijzen verhandeld wordt.

Na de afwijzing bij 30.500 dollar zakte de koers binnen een paar uur naar de zwarte lijn van 25.000 dollar. Hier kreeg de koers een opleving om verder te stijgen tot 28.100 dollar, maar vervolgens kreeg de koers moeite om voorbij dit nieuwe hoogtepunt te komen.

Afgewezen bij 28.100 dollar

Dit zien we beter op de 4-uurs grafiek, waar we dit prijslevel (weergegeven als blauwe lijn) beter kunnen zien. Bitcoin heeft na zijn nieuwe hoogtepunt geprobeerd om dit level te passeren, maar werd geweigerd. Sindsdien lijkt de munt de weg in te zetten naar de ondersteuning op 25.000 dollar.

Het zou nog enigszins positief kunnen uitpakken als Bitcoin niet verder daalt dan het vorige laagtepunt op 26.000 dollar. In dat geval kan er zelfs een tijdelijke opwaartse trend ontstaan. Daarvoor zou ik graag eerst een hoger laagtepunt zien, want als dit niet gebeurt, dan moet de zwarte lijn zich opnieuw bewijzen.

Er zijn dus nog wat kansen voordat het scenario helemaal negatief omslaat. Houd daarom deze prijslevels nauwlettend in de gaten!

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Bitcoin zakt verder terug na afwijzing bij 28.100 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.