Er is weer een nieuwe week aangebroken, wat betekent dat Bitcoin ook weer een nieuwe wekelijkse candle heeft gemaakt. Hoe staat de munt ervoor en wat kunnen we hieruit aflezen? Laten we naar de grafieken kijken.

Drie prijslevels

Aangezien er een nieuwe wekelijkse candle is gemaakt, beginnen we de analyse met de wekelijkse grafiek (elke candle = 7 dagen). Deze grafiek gaat ver terug in het verleden waardoor we belangrijke prijslevels kunnen zien die dateren tot en met augustus 2017.

Voordat we beginnen met het analyseren van de wekelijkse candles, gaan we eerst de belangrijkste prijslevels uit de grafiek halen. Deze zijn weergegeven als grijze zone (30.500 dollar) zwarte lijn (25.000 dollar) en een oranje lijn (19.800 dollar). Op dit moment zit de BTC koers tussen de bovenste twee – de oranje lijn is pas relevant als de huidige support het begeeft. Daarnaast zie je ook wat blauwe krabbeltjes, maar daar komen we zo op terug.

De grijze zone zorgde dit jaar voor veel weerstand waar Bitcoin niet tegenop gewassen was. Dit resulteerde in een daling tot de zwarte lijn op 25.000 dollar. Dit prijspunt was al eerder belangrijk voor zowel ondersteuning als weerstand. Een logische plek voor BTC om even op te veren. Dit heeft de munt ook gedaan, maar inmiddels is Bitcoin weer terug bij af.

Zoals je kan zien komt de munt wel erg dicht bij de 25.000 dollar. Het leek eerst alsof de munt een hoger hoogtepunt maakte (wat vervolgens kon zorgen voor een verdere opwaartse beweging), maar helaas waren er afgelopen week te veel verkopers. Dit is goed te zien aan de wekelijkse candle in de eerste grafiek. De candle was groen in het begin van de week, maar deze eindigde in het rood, onder de startprijs.

Opwaartse trend nog niet voorbij

Om beter te kunnen zien wat er kan gaan gebeuren, pakken we ook even kort de dagelijkse grafiek erbij (elke candle = 24 uur). Hier kunnen we de bewegingen van Bitcoin in meer detail zien, en daarnaast worden ook de blauwe krabbeltjes uit de eerste grafiek wat duidelijker.

Dit zijn namelijk markeringen van de trend (hogere hoogtes en hogere laagtes). Wanneer deze trend zich doorzet, is er niks waar we ons zorgen over moeten maken, maar helaas komt Bitcoin beetje bij beetje dichterbij de ondersteuning.

Het zou goed kunnen dat de munt daar weer opveert. De munt mag in dat geval geen lager laagtepunt maken. Dit wordt namelijk meestal opgevolgd door een lager hoogtepunt, waarna de volledige trend dalend verder gaat.

Blijft de munt boven 25.000 dollar, dan blijft de opwaartse trend intact, maar als de munt hieronder komt, moeten we toch langzamerhand gaan kijken naar de oranje lijn. Of nouja, ‘langzamerhand’, de daling van 29.000 naar 25.000 dollar gebeurde ook in 8 uur tijd. Let daarom goed op deze lijntjes, ze kunnen handvatten bieden om de koers van Bitcoin beter te analyseren.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto analyse: Bitcoin steeds onzekerder vlak boven 25.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.