Bitcoin heeft de afgelopen weken niet veel beweging laten zien. De munt zit al een tijdje onder de weerstand van ongeveer 30.500 dollar, en werd hier meerdere keren afgewezen. Nu een wekelijkse candle op de laagste plek is gesloten in 6 weken tijd, is het tijd voor een nieuwe analyse.

Welke prijslevels zijn belangrijk?

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor één week, en kunnen we de belangrijkste prijslevels zien van BTC. Zoals je ziet zit de munt al weken lang net onder een grote grijze weerstand (ongeveer 30.500 dollar). Daarnaast is er nog een zwarte lijn te zien rond 25.000 dollar – daarover zometeen meer.

De grijze zone is belangrijk, aangezien Bitcoin vaak van richting veranderde wanneer het bij deze zones aankwam. Op dit moment lijkt hetzelfde te gebeuren, aangezien de munt voor de zoveelste keer werd afgewezen.

Pas als een wekelijkse candle boven dit niveau sluit, zal dat positief zijn voor de koers. Dat wordt alleen best lastig. Elke keer als Bitcoin omhoog bewoog, werden er verkooporders gevuld. Helaas kochten de kopers niet genoeg; BTC maakt sinds kort zelfs lagere hoogtepunten.

Een blik op de korte termijn bewegingen

Dit is minder goed te zien op de wekelijkse grafiek. Daarom moeten we ook een korte blik werpen op de 4-uurs variant. Hier kunnen we Bitcoin beter analyseren voor de korte termijn.

Op deze grafiek zien we dezelfde grijze zone, een zijwaarts kader (de lijnen van 29.500 en 31.400 dollar), en een andere zwarte lijn die voor wat weerstand zorgt. Om niet te veel in herhaling te vallen, laten we al deze prijslevels voor wat het zijn. Ik heb deze namelijk behandeld in de vorige Bitcoin analyse en daar is tot nu toe niks aan veranderd.

Hier mag Bitcoin niet onder komen

Daarom gaan we ons op dit moment focussen op de zwarte lijn van ongeveer 25.000 dollar; de prijs van het vorige laagtepunt (en van vorige hoogtepunten) op de wekelijkse grafiek. Deze wordt belangrijk als het negatieve scenario van de vorige analyse uitspeelt.

Bitcoin mag namelijk niet voorbij een vorig laagtepunt komen, anders zou dit betekenen dat er een neerwaartse trend wordt ingezet. Dit wordt namelijk vaak opgevolgd door een lager laagtepunt.

Als een wekelijkse candle onder die lijn sluit, zou dit scenario van kracht gaan. Tot die tijd bestaat er een kans dat Bitcoin tussen de huidige prijs en de 25.000 dollar blijft bewegen. Dit is niet per sé negatief, maar het zou beter zijn als BTC toch een tandje bijzet om weer terug in de grijze zone te komen.

The post Crypto analyse: Bitcoin sluit laagste wekelijkse candle van 6 weken appeared first on BLOX | Nieuws.