Bitcoin viel gisteren terug in de zijwaartse beweging waar het onlangs uitbrak. Hierdoor leek het even alsof BTC weer een beetje ging terugzakken, maar inmiddels doet de munt een poging om door 34.700 dollar te breken. Laten we naar de grafieken kijken.

Belangrijke prijspunten

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek van Bitcoin, waarbij elke candle voor 24 uur staat. Daarmee kunnen we de belangrijkste steun en weerstandspunten vinden die van invloed zijn op de koers, en die zijn in de onderstaande afbeelding weergegeven als grijze zone en horizontale lijnen.

De grijze zone zorgde al het hele jaar door voor flinke weerstand en deze ligt rondom een koers van 30.500 dollar. Toen de koers van Bitcoin de laatste keer richting de zwarte lijn op 25.000 dollar zakte, waren er genoeg kopers om de koers hier ook doorheen te krijgen.

De koers steeg in een mum van tijd naar 35.000 dollar, waar het op dit moment weerstand ondervindt om verder te kunnen. Dat brengt ons bij de blauwe lijnen op 33.200 en 34.700 dollar. De munt bewoogt hier al een aantal dagen tussen, alvorens het door de bovenste blauwe lijn brak. Dit gaf Bitcoin een klein impuls om tot 36.000 dollar te stijgen.

Nieuwe poging

Inmiddels is de koers een beetje terug gedrukt – tot onder de bovenste blauwe lijn. Hier leek het alsof Bitcoin weer voor een tijdje zijwaarts zou bewegen, maar inmiddels lijkt de koers een poging te willen doen om weer door 34.700 dollar te breken. Om dit beter te zien pakken we ook even kort de 1-uurs grafiek erbij, waarbij elke candle voor 60 minuten staat.

Hier zien we de blauwe lijnen veel beter, en zo ook de beweging van BTC om weer tussen deze levels in te vallen. Het is in ieder geval positief om te zien dat Bitcoin – ondanks zijn daling onder 34.700 dollar – nog steeds hogere laagtepunten maakt. Dit wijst erop dat de munt nogmaals een poging gaat doen om weer uit dit zijwaartse kader te komen.

Als dit niet gebeurt en Bitcoin daalt weer verder, dan is het in ieder geval belangrijk dat de munt hogere laagtepunten blijft maken. Zo niet, dan zullen we nog iets langer zijwaartse prijsactie zien, maar gelukkig is dit scenario iets onwaarschijnlijker.

Weerstand bij 37.400 dollar

Mocht de munt wel door de blauwe lijn stijgen, dan kan dit een impuls geven om richting 37.400 dollar te stijgen. Dat heeft te maken met een belangrijk prijspunt dat de munt achterliet na zijn daling in mei van 2022. Om dit punt nog heel kort te belichten, kijken we nog heel kort even naar de dagelijkse grafiek.

De koers daalde erg snel vanuit dit level, waardoor er mogelijk nog veel mensen zijn die Bitcoin voor die prijs willen verkopen. Dit punt heb ik aangegeven met de gele lijn rond 37.400 dollar, dus als de munt door de bovenste blauwe lijn stijgt, is een stijging tot dit level het meest waarschijnlijke scenario.

The post Crypto analyse: Bitcoin onderweg naar 37.400 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.