Bitcoin is de afgelopen dagen bezig met een mooie stijging. Sinds de munt bij de ondersteuning aankwam van 25.000 dollar, zijn er weer een paar procenten bijgekomen. Blijft de munt sterk, of zijn dit de laatste stuiptrekkingen voor een daling? Laten we naar de grafieken kijken!

Drie sterke prijslevels

We beginnen deze week met de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor één week, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Dat is belangrijk om de sterkste prijslevels te kunnen zien. Die zijn hieronder getekend als de grijze zone (30.500 dollar), zwarte lijn (25.000 dollar) en daaronder de oranje lijn (19.800 dollar).

Die laatste laten we nog even voor wat het is, aangezien BTC nu tussen de grijze zone en de zwarte lijn zit, maar het is wel goed om dit level in de gaten te houden. Als Bitcoin niet boven de 25.000 dollar blijft, wordt dit waarschijnlijk de eerste ondersteuning.

Gelukkig is dit scenario nog niet heel relevant aangezien de marktleider net van de zwarte lijn is afgekaatst. Dit was een belangrijk kantelpunt, omdat de munt anders zijn eerste lagere laagtepunt zou maken in lange tijd. Meestal wordt dit opgevolgd door een lager hoogtepunt, waarna een neerwaartse trend wordt ingezet.

Maar zoals je kan zien is de opwaartse trend waar Bitcoin nu in zit – met hogere hoogtes en hogere laagtes – nog steeds intact. Dit is positief, en hierdoor is het aannemelijk dat we eerst nog even tussen de bovenste twee prijslevels blijven.

Weerstand bij 28.100 of 30.500 dollar?

Het is logisch om te denken dat de grijze zone het volgende punt wordt waar Bitcoin de eerste weerstand kan ondervinden, maar er is nog een ander level om in de gaten te houden. Dit is beter te zien op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we de koers in meer detail kunnen zien. De opwaartse trend is hier ook veel duidelijker.

Het andere punt van weerstand – buiten de grijze zone van 30.500 dollar – is het hoogtepunt van de vorige uitschieter naar boven. Deze vond plaats op 29 augustus tot 28.100 dollar, waarna de koers direct naar beneden gedrukt werd. Het is daarom aannemelijk dat hetzelfde kan gebeuren als de koers hier aankomt.

Tot die tijd is het belangrijk dat Bitcoin deze week niet onder de 25.000 dollar sluit. Als dat gebeurt, is de munt zijn opwaartse trend en zijn belangrijkste ondersteuning kwijt. Dus hopelijk hoeven we ons niet voor te bereiden op dit scenario.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Bitcoin onderweg naar 30.500 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.