Bitcoin heeft zo veel groene weken achter de rug, dat het niet raar is dat de munt eens negatief sluit. Op dit moment staat de munt 3% in het rood, maar dat kan nog veranderen vóór maandag. Gaat BTC deze week nog groen kleuren? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat Bitcoin ervoor?

Om te beginnen pakken we de wekelijkste grafiek erbij. Hier zijn de belangrijkste prijslevels aangegeven met groene zones. Daarvan ligt de bovenste rond een koers van 45.000 dollar en de onderste zone biedt ondersteuning rond een koers van 37.500 dollar.

Toen Bitcoin voorbij de zone van 37.500 dollar kwam, nam het niet veel tijd in beslag voordat BTC richting 45.000 dollar bewoog. Hier kreeg de munt – zoals verwacht – wel wat weerstand te verduren. Dit had ermee te maken dat de groene zone een plek was waar BTC in het verleden hard uit was gedaald.

We zien na zo’n flinke dalingen vaker dat, als de prijs hier terug komt, dat hier een weerstand wordt gemaakt. Dit is wat we nu ook zien met Bitcoin, maar dit hoeft niet te betekenen dat de munt volledig terugvalt naar de onderste groene zone. Om dit iets beter te analyseren pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij.

Steeds hogere laagtepunten

Hier staat elke candle niet voor 7 dagen (zoals de grafiek hierboven), maar voor 24 uur. Hierdoor zien we nog steeds de belangrijke groene zones. Daarnaast kunnen we op deze grafiek het koersverloop van de afgelopen week in meer detail zien.

De munt tikte heel even de groene weerstand aan en is sindsdien een stukje teruggezakt. Het kan zijn dat we nog iets verder dalen, maar dat hoeft niet. Bitcoin maakt namelijk nog steeds hogere laagtepunten, en laat dit nou net de formule zijn voor een verdere opwaartse trend.

Als Bitcoin steeds hogere laagtepunten blijft maken, betekent dit dat kopers steeds hoger inkopen. Zolang dit gebeurt zal er niks ernstigs aan de hand zijn. Dit kan echter veranderen als Bitcoin onder een vorig laagtepunt komt. Hopelijk komt dit scenario niet voor en stijgt de munt verder boven de groene zone.

Dit kan nog even op zich laten wachten, aangezien het niet raar is dat Bitcoin zeer langzaam beweegt vóór een flinke stijging of daling. De munt heeft ons vaker verrast.

The post Crypto analyse: Bitcoin onder koers van 45.000 dollar, gaat dit komende week veranderen? appeared first on BLOX | Nieuws.