Bitcoin had een bewogen dag. De munt maakte gisteren het laagste punt sinds 17 maart, maar wist zich snel te herpakken. Gaan we weer terug naar beneden, of was dit de ‘positieve’ beweging die we besproken in de vorige analyse? Om te beginnen pakken we de 7 dagen grafiek erbij. Hier staat elke candle voor één week.

Daling ingezet

In de onderstaande afbeelding zie je drie zones die belangrijk zijn geweest voor het koersverloop van Bitcoin. In het verleden hebben deze punten gezorgd dat de koers van de munt een andere richting opging. Dit zien we nu ook gebeuren bij de middelste zone. Er waren niet genoeg kopers om de prijs boven dit punt te krijgen. Hierdoor lijkt de munt op de wekelijkse grafiek een daling in de zetten.

Zoals we besproken bij de vorige analyse, was een daling tot ongeveer 25.000 dollar te verwachten. Als hiermee een hoger laagtepunt werd gezet, zou dit een goed teken zijn. Dit is niet gebeurd, maar er kan wel al een hoger laagtepunt gemaakt zijn. Daarom pakken we nu al meteen de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur.

Genoeg kopers boven 25.800 dollar

In de onderstaande grafiek zien we de twee onderste grijze zones, en daarnaast is een zwarte horizontale lijn te zien. Dit laatste is een punt waar de koers van Bitcoin de afgelopen maanden op reageerde. Zoals besproken is de koers van de middelste zone afgekaatst. Het was daarom te verwachten dat de koers hier wellicht een hoger laagtepunt zou maken om de opwaartse trend door te zetten.

De koers is na de dip van gisteren weer opgekocht, wat kan impliceren dat Bitcoin zijn hogere laagtepunt al heeft gemaakt. Maar het feit dat de prijs nog niet terugkwam op dit cruciale punt, zorgt voor wat onzekerheid. De koers kan nog een stukje verder zakken tot 25.000 dollar. Als dit prijsniveau het niet houdt, zou dat slechte gevolgen hebben, maar dat kan je lezen in een nieuwe analyse – als het zover is.

Mocht dit niet gebeuren, en dit zou het hogere laagtepunt zijn, dan is het aannemelijk dat de koers weer een nieuwe poging gaat doen om door de middelste grijze zone te breken. Dit scenario zou het meest bullish zijn. Tot die tijd is het afwachten welke richting Bitcoin zal kiezen.

De middelste zone rond de 30.000 dollar is een zware weerstand, en de 25.000 dollar-lijn lijkt een goede plek voor ondersteuning. Het kan daarom even duren totdat we meer duidelijkheid krijgen. Het is in ieder geval goed om te zien dat de daling van giseren is opgekocht. Dit betekent dat investeerders het nog steeds waard vinden om Bitcoin aan te schaffen boven een koers van 25.800 dollar.

The post Crypto analyse: Bitcoin maakt laagste punt in bijna 2 maanden appeared first on BLOX | Nieuws.