Drie dagen geleden is de maandelijkse candle van Bitcoin gesloten. In deze analyse werpen we een blik op het effect van deze candle op het koersverloop. Wat kunnen we de komende maand verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Eerste rode candle van 2023

Om te beginnen kijken we naar een van de grootste timeframes: de maandelijkse grafiek. In de onderstaande afbeelding staan alle candles voor 30 en 31 dagen (met uitzondering van februari natuurlijk). We zien in deze grafiek ook twee zones die vaak voor ondersteuning of weerstand zorgde in het koersverleden.

Op dit moment zit Bitcoin tussen deze twee zones, terwijl het zijn eerste rode candle van het jaar maakte. Sinds het begin van 2023 was namelijk elke maandelijkse candle in het groen gesloten. De koers steeg meer dan 80% tot een koers van 31.000 dollar in april. Op dit moment zijn we daar bijna 3.000 dollar onder.

De eerste rode candle van het jaar hoeft niet per sé iets slechts te betekenen, maar de plek waar dit gebeurde kan negatief uitpakken. De koers wist namelijk niet door de weerstandszone te breken, wat betekent dat er nog te veel mensen afscheid willen doen van BTC rond een koers van 30.000 dollar.

Pas wanneer er genoeg kopers zijn rond deze plek, zal Bitcoin boven de grijze zone komen. Als dit gebeurt zal dit zeer positief zijn. Vooral wanneer de koers terugkomt op de grijze zone en vanuit daar omhoog gaat. Dit is een teken dat mensen juist beginnen te kopen (in plaats van verkopen) op 30.000 dollar.

Neerwaartse trends

Daar zijn we nog niet. Want zoals we al benoemde is er wel een rode candle gemaakt vanuit een belangrijke weerstand. Om iets meer te kunnen zeggen over de koers, gaan we ook een blik werpen op de 4-uurs grafiek van Bitcoin. We zien hier alleen de bovenste grijze zone van de eerste grafiek terug.

Daarnaast zien we wel dat Bitcoin vanuit deze zone lagere laagte- en lagere hoogtepunten maakt. Dit lijkt de munt te doen in een neerwaarts kanaal (zie blauwe lijnen). Het is daarom te verwachten dat Bitcoin op dit langzame tempo naar beneden blijft bewegen totdat het ergens een hoger punt maakt. Een break van de bovenste blauwe lijn zou ook al positief zijn, de vraag is alleen voor hoe lang.

Het volgende station aan de bovenkant is natuurlijk de grijze zone. Deze zorgde eerder voor de nodige weerstand, dus de kans is groot dat de munt vanuit hier wel afgewezen wordt. Het is wel positief dat er al meerdere pogingen zijn geweest om door deze zone te breken. Dit betekent namelijk dat er al een hoop verkooporder gevuld zijn, wat de kans op het breken vergroot. Tot die tijd is het dus wachten op een hoger hoogte- of hoger laagtepunt.

The post Crypto analyse: Bitcoin maakt eerste rode candle van het jaar en vervolgt weg naar beneden appeared first on BLOX | Nieuws.