Bitcoin is inmiddels al twee keer afgewezen bij de weerstand van 37.500 dollar. Deze plek hebben we al een paar keer behandeld bij onze vorige analyses, en dit level blijft relevant. Wat gaat BTC doen als het hier aankomt? Laten we naar de grafieken kijken.

Het negatieve scenario

Om te beginnen gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we de koers met genoeg detail kunnen zien om de belangrijkste levels toe te lichten. Daarnaast is deze grafiek ook groot genoeg om de bewegingen van de afgelopen dagen te bekijken.

Zoals je kan zien zijn er meerdere belangrijke prijslevels getekend, maar er zijn nu 3 die erg belangrijk zijn: de grijze zone, de gele lijn en de groene zone (op de volgende grafiek). Om te beginnen met de grijze zone op 30.500 dollar; dit is de plek waar Bitcoin in heel 2023 de meeste weerstand kreeg.

Mocht de koers ver terugvallen, dan is dit de perfecte support op de lange termijn. De koers is hier namelijk nog steeds niet terug geweest na zijn flinke stijging. Op 23 oktober schoot de marktleider hier doorheen, maar een retest van deze zone bleef uit. Het is daarom logisch dat – als de prijs terugzakt – hier genoeg kooporders zullen staan om de prijs niet verder dan 30.500 dollar te laten zakken.

Dit is het negatieve scenario wat Bitcoin uit kan spelen als het nogmaals wordt geweigerd bij de gele lijn van ongeveer 37.500 dollar. Gelukkig is dit nog ver van de huidige koers vandaan, en kunnen er ook positieve dingen gebeuren als de munt door de gele lijn weet te breken.

BTC komt steeds hoger

Hiervoor gaan we ook even kort kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de koers in meer detail kunnen zien. Zoals ik al eerder benoemde, is hier ook een groene zone getekend. Deze ligt rondom dezelfde koers als de gele lijn, maar geeft wat meer speling.

De koers heeft namelijk geen gelijke toppen gemaakt, waardoor het beter is om te wachten op een break van alle toppen. Zo weet je met meer zekerheid of de koers door dit belangrijke prijslevel is gebroken. Indien dit gebeurt, is het aannemelijk dat Bitcoin verder kan stijgen naar andere belangrijke weerstanden aan de bovenkant. Deze zullen we behandelen in een volgende analyse.

Tot die tijd is het opletten of deze zone gebroken kan worden. En zoals te zien aan de rode lijn is dit scenario niet gek. De munt maakt namelijk steeds hogere laagtepunten. Dit wijst erop dat Bitcoin steeds hoger wordt opgekocht door kopers. Dit maakt de kans groter om de zone te breken dan het alternatief. Maar als de munt toch een lager hoogtepunt of lager laagtepunt maakt, kan het hard gaan.

The post Crypto analyse: Bitcoin krabbelt voorzichtig terug naar vorige weerstand, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.