Bitcoin heeft moeite om voorbij het belangrijk prijslevel van 28.140 dollar te komen. De munt is hier al een aantal dagen mee bezig, maar vooralsnog zonder succes. Hierdoor wordt het scenario om terug naar 25.000 dollar te dalen steeds waarschijnlijker, dus laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat Bitcoin ervoor?

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we een groot gedeelte van het koersverleden kunnen zien. Hierdoor wordt het mogelijk om prijslevels van lang geleden terug te zien (zelfs de all time high van 2017).

Deze niveaus zijn belangrijk omdat ze invloed hebben op de koers. Prijzen waarop investeerders in het verleden kochten of verkochten, zorgen er zelfs tot op de dag van vandaag voor koersveranderingen. In de grafiek hierboven is de belangrijkste de grijze zone.

Deze zorgde voor de meeste weerstand toen Bitcoin door 30.500 dollar wilde breken. Dit lukte niet, waardoor de munt terugzakte tot 25.000 dollar; de plek van de zwarte lijn. Hier werden gelukkig genoeg investeerders geprikkeld om Bitcoin te kopen, waardoor de koers terug omhoog kon. Deze zwarte lijn zorgt op dit moment ook voor de meeste ondersteuning.

Niet voorbij vorig hoogtepunt

Daarnaast is er nog een oranje lijn getekend, maar die wordt pas relevant als BTC onder de zwarte lijn verhandeld wordt. Daarom is het goed om de wekelijkse grafiek voor de rest te laten voor wat het is, en in te zoomen op de dagelijkse grafiek (elke candle = 24 uur). Hier kunnen we de prijslevels met iets meer detail zien, waardoor ook de blauwe lijn – die we nog niet hebben behandeld – geanalyseerd kan worden.

Deze lijn, die rond een koers ligt van 28.140 dollar, zorgt de afgelopen dagen voor veel weerstand. Ondanks dat BTC al dagen boven deze prijs uit probeert te komen, wordt er te veel Bitcoin verkocht rond dit punt. Dit is een teken dat we eerder naar de zwarte lijn, dan naar de grijze zone zullen bewegen.

Dit zou niet echt positief zijn, omdat we hierdoor nog verder komen dan het vorige hoogtepunt. De opwaartse trend waar Bitcoin op dit moment in zit – met hogere hoogte- en hogere laagtepunten – zou hiermee gestopt kunnen worden.

Sterker nog: een opvolgend lager laagtepunt kan zelfs een neerwaartse trend initiëren. Laten we dus hopen dat Bitcoin óf over de blauwe lijn komt, óf dat de munt niet onder de zwarte lijn komt. In beide van deze positieve scenario’s is er nog hoop voor de lange termijn. Het begin van een neerwaartse trend op dit punt kan desastreus zijn voor de koers, maar gelukkig is het nog niet zo ver.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Bitcoin komt niet voorbij vorig hoogtepunt, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.