De Bitcoin koers heeft twee hele mooie maanden achter de rug, maar wordt nu voor de eerste keer echt teruggeduwd. Na acht groene weken – waarin de koers 64% wist te stijgen – heeft de munt zijn eerste rode candle gemaakt. Laten we naar de grafieken kijken.

Eerste rode week in twee maanden

Als we de wekelijkse candles willen behandelen, pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Hiermee kunnen we oude prijslevels spotten die tot op de dag van vandaag nog belangrijk zijn.

Als de munt bij dit soort prijslevels aankomt verandert het meestal van richting, en dat zien we ook in de afbeelding hierboven. Bitcoin steeg acht opeenvolgende weken, en dat is iets wat we niet meer hebben gezien sinds mei 2017. Toentertijd stonden we in de startblokken stonden voor een bullmarkt.

Het is hierdoor aannemelijk dat dit scenario ook in voortekenen zijn voor een langere bullmarkt, maar het kan deze keer anders zijn. We hebben namelijk al een flinke stijging van 64% achter de rug, en het zou niet gek zijn als BTC even een correctie maakt. Het is alleen de vraag of deze niet nu al geweest is. Vorige week sloot Bitcoin met 5,5% in het rood, maar dat kan nog iets verder

De munt steeg tot de bovenste groene zone (45.000 dollar), maar hier waren te veel verkopers om de prijs verder te laten stijgen. Totdat dit wel lukt, zweeft Bitcoin tussen de twee groene zones, en het kan goed zijn dat misschien eerst de onderste groene zone van ongeveer 37.500 dollar wordt opgezocht.

Eerst naar 37.500 dollar?

Om dit beter te analyseren, gaan we ook even kort kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur. Dit is handig om de bewegingen op de korte termijn te analyseren. In de afbeelding hieronder zien we dezelfde groene zones als in de bovenste grafiek, maar ook een rode lijn.

Deze rode lijn is de plek van het vorige laagtepunt. Het is belangrijk dat Bitcoin hierboven blijft om verder te stijgen. Maar de kans blijft natuurlijk aanwezig dat er ook een candle onder deze lijn kan sluiten. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de koers terug kan vallen naar 37.500 dollar.

Tot die tijd is er nog steeds niet heel veel reden voor paniek, maar het is wel goed om belangrijke levels in de gaten te houden. Bitcoin heeft net zijn eerste rode week gemaakt na acht (!) groene weken, dus het zal niet gek zijn als daar nog eentje bijkomt.

The post Crypto analyse: Bitcoin koers maakt eerste rode candle in acht weken (na stijging van 64%) appeared first on BLOX | Nieuws.