De Bitcoin koers is niet veel veranderd deze week. De koers hangt al een tijdje vlak onder een grote weerstand en lijkt daar nu zijwaarts onder te bewegen. Dit resulteert meestal in een heftige beweging. De vraag is alleen: welke naar welke kant? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat BTC ervoor?

We beginnen deze analyse met een korte blik op de wekelijkse en dagelijkse grafiek. Dit is belangrijk om de sterkste prijslevels te analyseren die van invloed kunnen zijn op de koers. Deze zijn in de afbeelding hieronder weergegeven als groene zones.

Dit zijn prijslevels die al vaker voor een koersverandering hebben gezorgd. Als eerste het bovenste level van ongeveer 45.000 dollar: dit is de plek waar Bitcoin het meest recentelijk weerstand ondervond. Het lukte de koers niet om voorbij dit level te komen, omdat er te veel verkopers waren rond deze koers.

Dit heeft er mee te maken dat Bitcoin in het verleden hard naar beneden daalde vanuit dit punt. Als dit in het verleden gebeurde, wijst dit er meestal op dat – als de prijs hier terugkomt – veel investeerders weer willen uitstappen. Toch is er een kans dat dit alsnog gaat lukken.

Opwaartse trend intact

Bitcoin zit nou eenmaal in een opwaartse trend en maakt nog steeds geen lagere laagtepunten. Het grote plaatje zier er erg mooi uit. Dit kunnen we beter zien op de dagelijkse grafiek, waar elke candle voor 24 uur staat. Zoals je kan zien wordt hier ook de onderste groene zone duidelijker. Deze ligt rond een koers van 37.500 dollar en zorgde eerder voor weerstand.

Toch bleef de munt hogere laagtepunten maken onder dit level, wat uiteindelijk zorgde voor een push 45.000 dollar. Sindsdien is BTC niet meer teruggeweest bij de zone, maar dat kan wel nog steeds gebeuren. De meest logische bevestiging zou zijn als de munt onder de rode lijn sluit.

In dat geval maakt de munt een nieuw laagtepunt wat geen positief teken is. Maar mocht de prijs zich sterk houden op dit level, dan is er nog steeds geen groot gevaar op de grotere grafieken.

Grote beweging aanstaande?

Toch is er iets te zien op de 1-uurs grafiek wat erop kan wijzen dat er binnenkort een flinke beweging naar boven of beneden kan komen. Bitcoin is daar namelijk even gestopt met de opwaartse trend en beweegt nu zijwaarts.

Dit zorgt er meestal voor dat de munt in één kaar hard naar boven of beneden schiet. Het betekent niet dat dit 100% zeker zal gebeuren, maar als dit op deze plek gebeurt, kan dit erg belangrijk zijn voor de rest van het koersverloop.

Een break naar beneden kan zorgen dat de munt onder de rode lijn van 40.400 dollar terecht komt (waardoor het verder kan dalen tot 37.500 dollar). Maar het is ook mogelijk dat de munt naar de bovenkant uitbreekt, en in dat geval kan de koers de grote zone van 45.000 dollar veroveren. Dit kan ervoor zorgen dat we een hele positieve, groene kerst tegemoet gaan.

The post Crypto analyse: Bitcoin koers beweegt zijwaarts, grote beweging op komst? appeared first on BLOX | Nieuws.