Bitcoin bevindt zich momenteel in een zijwaartse trend onder een sterk weerstandsniveau. Dit kan erop wijzen dat de koers zich aan het voorbereiden is om een doorbraakpoging te doen. In deze analyse bespreken we een driehoekspatroon dat mogelijk de zijwaartse trend van de Bitcoin koers kan doorbreken. Als dit patroon zich voortzet, kan het de prijs van Bitcoin boven de weerstand van de 31.000 dollar brengen en leiden tot een aanzienlijke stijging van de prijs.

De horizontale prijsbeweging

Op de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat Bitcoin al sinds half mei onder de weerstand van de rode box beweegt.  Enkele keren deed de cryptomunt een poging om door te schieten naar boven, maar herhaaldelijk met weinig succes. Er is echter een sprankje hoop aan de horizon voor Bitcoin nu er een bullish patroon wordt gevormd. Dit kan de koers mogelijk boven de 31.000 dollar brengen.

Zoals ik in mijn eerdere analyses heb benadrukt, is het cruciaal dat de koers van Bitcoin boven de 28.600 dollar blijft bewegen. Dit niveau is namelijk van groot belang voor het behoud van de opwaartse trend. Als Bitcoin erin slaagt om boven dit niveau te blijven en naar boven uit het driehoekspatroon breekt, dan is de ‘sky the limit’.

Het hoofd- en schouders patroon

Verliest de grootste cryptomunt echter de steun van de 28.600 dollar, dan kunnen we hier wel eens te maken hebben met een hoofd-en-shoudersformatie. Zoals ik afgelopen dinsdag in mijn analyse benadrukte, is er sprake van een linkerschouder, hoofd en rechterschouder. Dit is duidelijk te zien op de onderstaande grafiek.

Het is dus heel simpel. Verliest Bitcoin de ondersteuning van de 28.600 dollar, dan is het tijd om op onze hoede te zijn voor een beer op de weg in de vorm van een hoofd-en-schouderspatroon. Als de 28.600 dollar intact blijft als ondersteuning en de koers uitbreekt in opwaartse richting uit het gevormde driehoekspatroon, dan kunnen we ons klaarmaken voor een potentiële parabolische stijging richting de weerstand van 31.000 dollar en hoger.

De maandgrafiek van Bitcoin geeft groen licht

Ook de maandgrafiek van Bitcoin sluit een verdere stijging niet uit. Sterker nog, de grafiek laat zien dat het zelfs zeer waarschijnlijk is dat de koers blijft stijgen. Tijdens de topformatie en de daaropvolgende bearmarkt heeft Bitcoin een falling wedge patroon gevormd. Dit patroon is bullish signaal en heeft een duidelijk koersdoel …

Bij een falling wedge patroon wordt het koersdoel bepaald door de afstand te meten tussen het moment dat de koers de onderste lijn voor het eerst raakt en het moment dat de koers de bovenste lijn voor het eerst raakt. In het geval van Bitcoin geeft dit patroon een koersdoel van ongeveer 37.000 dollar aan. Al met al zijn er dus genoeg redenen om positief gestemd te zijn en meer groene candles te verwachten.

The post Crypto analyse: Bitcoin hoort boven de 30.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.