De Bitcoin koers stijgt de afgelopen dagen rustig verder en blijft ruim boven de 30.000 dollar. Er zijn weinig veranderingen zichtbaar op de grafiek, en daarom is het nu tijd om de koers vanuit een ander perspectief te bekijken.

In deze analyse vergelijken we de huidige prijsactie van Bitcoin met de koersschommelingen van 2021/2022. Wat opvalt, is dat er opmerkelijke overeenkomsten te zien zijn wanneer we de koers van de afgelopen maanden spiegelen. Ingewikkeld, maar wel heel interessant.

Herhaling van geschiedenis in gespiegeld Bitcoin koerspatroon

De grafiek die we hieronder zien, kan op het eerste gezicht verwarrend lijken. Daarom leg ik dit eerst uit voordat we er verder op ingaan. We kunnen deze grafiek opdelen in twee elementen, namelijk Element A en Element B.

Element A toont de huidige prijsactie van Bitcoin van de afgelopen maanden. Het laat het bodemvormingsproces zien waarbij de koers onder de 20.000 dollar dook en hier maanden onder bleef. Waarschijnlijk bij jullie allen bekend.

Het tweede element, Element B, is de gespiegelde koers van Element A, wat betekent dat zowel de horizontale als verticale as zijn omgedraaid. Dit is dus een weergave van de koersbewegingen van de afgelopen maanden, maar dan in spiegelbeeld.

Bij element B op de bovenstaande grafiek zie je cijfertjes en bolletjes. Deze komen ook terug bij de koersschommelingen van Bitcoin in de periode van medio 2021 tot begin 2022. Hiermee wil ik aangeven dat er overeenkomsten zijn tussen deze twee periodes.

We zoomen in op de overeenkomsten …

Het is tijd om ons te richten op de overeenkomsten, waar deze analyse om draait. We beginnen bij nummertje 1 op de onderstaande grafiek, waar we zien dat in 2021 de koers een flinke stijging doormaakte en een lokale piek bereikte. Deze piek is ook zichtbaar in de gespiegelde koers.

De koers daalde in beide gevallen vervolgens naar bolletje 2. De stijging was echter nog niet voorbij. De koers schoot omhoog en bereikte nummer 3, wat een top was. In 2021 lag deze top rond de 63.000 dollar. In de gespiegelde koersactie van de afgelopen maanden lag deze ‘top’ rond de 16.000 dollar. Ik spreek hier wel over een top omdat het gaat over de gespiegelde koers. In werkelijkheid was het natuurlijk een bodem.

Na bolletje 3 komt 4, waar de koers in 2021 uiteindelijk een top bereikt van ongeveer 69.000 dollar. Dit komt overeen met bolletje vier van de gespiegelde koers. De hoogste piek van die koers (dus hebben we het over de uiteindelijke bodem die Bitcoin een aantal maanden geleden heeft gevormd) ligt rond de 15.500 dollar.

Het is heel duidelijk dat de gespiegelde koers nauwkeurig de koers van 2021/2022 volgt. Het meest opmerkelijke vind ik de bodem- en topvorming. Waar de koers in 2021 een dubbele top liet zien met een iets hogere tweede piek (63k vs 69k), zien we bij de bodemvorming een dubbele bodem waarbij de tweede daling iets dieper is (16.4k vs 15.5k).

Hoe nu verder?

Om te kunnen voorspellen welke bewegingen Bitcoin in de toekomst kan maken als de koersherhaling zich voortzet, moeten we een stukje eerdere koersactie van 2021 erbij pakken en spiegelen. Dit is zichtbaar op de onderstaande grafiek.

Wanneer we kijken naar de vergelijking tussen de huidige koersactie en de gespiegelde van 2021, dan zien we duidelijk dat de grootste cryptomunt verder kan stijgen tot ongeveer de 38.000-40.000 dollar, als de vergelijking standhoudt. Vervolgens zal er een topvorming plaatsvinden, gevolgd door een terugval naar beneden. Het scenario dat de rode pijl duidelijk maakt.

Conclusie

Er is sprake van een koersherhaling. Of dit precies op deze manier zal blijven uitspelen, is echter onzeker en moeilijk te voorspellen. Toch is deze vergelijking zeer interessant om de afgelopen maanden beter te begrijpen en een beter inzicht te krijgen in mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Later dit jaar zal ik terugkomen op deze vergelijking.

The post Crypto analyse: Bitcoin herhaalt geschiedenis, dit moet je weten appeared first on BLOX | Nieuws.