Bitcoin is de afgelopen week uit een zijwaartse beweging gevallen. De weerstand rond 30.500 dollar bleek te sterk, en er blijven nog maar weinig kansen over om zich kan herpakken. Wat moet Bitcoin doen om hier weer bovenop te komen? Laten we naar de grafieken kijken.

Belangrijke prijslevels

Deze analyse beginnen we met de wekelijkse grafiek van Bitcoin, waar elke candle voor 7 dagen staat. We kunnen de zijwaartse beweging niet goed waarnemen op deze grafiek, maar wel andere belangrijke prijszones (weergegeven in grijs). Dit zijn plekken waar Bitcoin in het verleden vaak op reageerde.

Zoals je ziet zit BTC al weken tegen de zone aan van 30.500 dollar. Dit gaf hoop dat deze weerstand uiteindelijk zou breken, maar dat was tot nu toe zonder succes. De munt lijkt nu definitief afgewezen te worden met de rode candle van deze week. Die maakte het laagste punt wat BTC in één maand tijd gezien heeft (29.000 dollar).

Positieve scenario lijkt niet te komen

Nu we dit level hebben belicht, kunnen we de dagelijkse grafiek erbij pakken. Daar zien we namelijk het zijwaartse kader waar Bitcoin uitviel (tussen de 29.500 en 31.400 dollar lijn). Ook is er nog een kleine weerstandslijn op 29.660 dollar die voor extra weerstand zorgt.

Toen Bitcoin naar 29.000 dollar zakte, werd de koers gelukkig opgekocht in een poging om het weer terug boven de 29.500 dollar lijn te krijgen. Mocht BTC vervolgens ook nog boven de kleine weerstand van 29.660 dollar komen, dan was dat voor mij een definitief teken dat we weer terug zijn in de zijwaartse beweging. Dit scenario was aangegeven met de blauwe lijn.

Hoe verder?

Dit had op zijn beurt weer kunnen zorgen dat de 30.500 dollar weerstand gebroken wordt. In dat geval zou er geen gigantische weerstand meer zijn tot de bovenste grijze zone, wat erg positief is voor de rest van het koersverloop. Helaas is BTC (nog) niet zover.

Zoals je kan zien werd Bitcoin gisteren afgewezen bij de onderste zwarte lijn. Er komen steeds meer tekenen dat BTC niet genoeg kopers krijgt om op korte termijn voorbij deze knelpunten te komen. Het lijkt een kwestie van afwachten.

Mocht Bitcoin niet terug in de zijwaartse beweging komen, dan kan dat desastreus zijn voor de rest van het koersverloop. Alleen het herpakken van de zijwaartse beweging – het liefste nog boven de weerstand van 29.660 dollar – kan dit voorkomen.

The post Crypto analyse: Bitcoin heeft moeite met 29.500 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.