Ondanks dat Bitcoin een paar hele mooie weken achter de rug heeft, komt het op dit moment niet meer verder dan 35.300 dollar. Hoe sterk is deze weerstand en wat kunnen we de komende dagen verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Door de grijze zone

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, en we gebruiken deze grafiek om de belangrijkste steun- en weerstandspunten uit te lichten. Om te beginnen met de grijze zone.

Deze zone (rond 30.500 dollar) was de grootste weerstand van het jaar. BTC is hier – na maanden van mislukte pogingen – eindelijk doorheen gebroken, en dit positieve sentiment bracht de munt tot een koers van 35.000 dollar.

Eerstvolgende weerstand

Hier ondervindt de munt op dit moment wat weerstand, maar daar komen we zo meteen op terug. Bitcoin ziet er vooralsnog sterk uit, en het is daarom ook goed om eens te kijken waar de volgende weerstand van de munt ligt.

Hiervoor pakken we ook de dagelijkse grafiek erbij, maar we gaan iets verder terug in de tijd. Er is namelijk een plek waarbij de koers naar beneden schoot, en daar staan wellicht nog genoeg verkooporders klaar als BTC deze prijs weer behaald.

Deze plek is weergegeven als de gele lijn in de twee grafieken hierboven. Als Bitcoin dus bij de 37.400 dollar aankomt, kunnen we iets van weerstand verwachten. Maar, zoals ik al eerder benoemde, moet de munt dan wel voorbij zijn huidige weerstand komen.

Obstakel van 35.300 dollar

Deze ligt rond de koers van 35.300 dollar, en is het beste te zien op de dagelijkse grafiek (hieronder). De munt leek hier even uit te breken, maar werd binnen no-time teruggeduwd door de vele verkooporders. Sindsdien maakt de munt wel steeds hogere laagtepunten, maar nog zonder een hoger hoogtepunt.

Om verder te kunnen stijgen naar 37.400 dollar, moet de munt door de blauwe lijn heenkomen en vooral geen lager laagtepunt maken. Als dit wel gebeurt, kan Bitcoin weer een kleine tegenslag te voortduren krijgen – maar gelukkig is het nog niet zover. Het is daarom logischer om te anticiperen op een positief koersverloop totdat er een lager laagtepunt wordt gemaakt.

The post Crypto analyse: Bitcoin heeft het moeilijk rond 35.300 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.