Er is weer een nieuwe week aangebroken, wat betekent dat Bitcoin een nieuwe candle heeft gemaakt. Wat kunnen we hieruit aflezen? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe sloot Bitcoin de week?

Deze week beginnen we zoals gewoonlijk met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen. Deze grafiek wordt vaak gebruikt om BTC op de lange termijn te analyseren. Je kan hier namelijk meer zien dan bijvoorbeeld een dagelijkse grafiek.

In deze afbeelding zien we drie grijze zones die belangrijk zijn geweest bij het koersverloop van de munt. Als Bitcoin bij een van deze zones aankomt verandert het meestal van richting. Dit gebeurde onlangs nog in april. Maar met de groenste candle van de afgelopen 3 maanden, lijkt Bitcoin boven de middelste zone uit te komen.

De candle van de week ervoor kwam net niet boven het grijs uit, en ook de maandelijkse candle lukte dit niet. Maar met de wekelijkse candle die gisteren is gesloten, lijkt dat de meeste verkooporders rond deze zone zijn gevuld.

Toch is dit niet met zekerheid te zeggen. Als de maandelijkse candle ook nog boven deze zone was gesloten, was er meer reden om bullish te zijn. Dat de candle van afgelopen week in principe voorbij deze zone sloot is positief, maar het is niet verkeerd om toch nog een beetje sceptisch te blijven.

Dit was minder hard nodig als de koers met volle overtuiging boven het grijs sloot. Maar de afgelopen candle heeft niet veel bewogen, en is daardoor erg onzeker.

Nog niet heel overtuigend

Om meer te kunnen zeggen over het koersverloop, gaan we ook nog kort even kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur en we zien hier de middelste en onderste zone uit de eerste afbeelding.

Er al dagenlange onzekerheid of Bitcoin vanuit hier verder omhoog kan. De candles sluiten niet met volle overtuiging boven of onder de grijze zone, wat erop wijst dat men waarschijnlijk wacht op een bevestiging hiervan. De richting die de koers op dat moment zal kiezen, is dan leidend voor de rest van het koersverloop.

De beste bevestiging zal nog steeds zijn dat een wekelijkse en maandelijkse candle overduidelijk boven de koers van 31.000 dollar sluiten. In dat geval zou ik denken dat de zone veroverd omdat het overgrote deel van de verkooporders gevuld is.

The post Crypto analyse: Bitcoin eindelijk voorbij grote weerstand? appeared first on BLOX | Nieuws.