Bitcoin hangt al een aantal weken rond de 26.000 dollar, maar dat betekent niet dat er niks gebeurt. De munt is net door een kleine weerstand gebroken van 26.800 dollar en lijkt zich hierop af te zetten. Betekent dit dat we een groen weekend tegemoet gaan? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

Deze analyse beginnen we zoals gewoonlijk met de wekelijkse grafiek. Het is altijd goed om eerst de belangrijkste prijslevels eruit te halen, alvorens de koers te analyseren op de korte termijn. In de afbeelding hieronder staat elke candle voor 7 dagen.

Daar zien we 3 levels die erg belangrijk waren voor de totstandkoming van de koers. Als eerste de grijze zone van ongeveer 30.500 dollar. Dit is het grootste weerstandsniveau waar Bitcoin al maanden boven probeert te komen, maar zonder succes. Hier waren tot nu toe te veel verkopers om de koers verder te laten stijgen.

Daarnaast zien we een zwarte lijn van 25.000 dollar. Dit is de plek waar Bitcoin ondersteuning vond na zijn daling vanaf de grijze zone. Op dit moment zorgt deze koers voor de nodige support om geen lager laagtepunt te maken. Als BTC hier onder komt, zal dit waarschijnlijk het einde betekenen van de opwaartse trend. De koers maakt namelijk nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes op lange termijn, en om omhoog te gaan, moet hij dit volhouden.

Mocht zich toch het negatieve scenario zich voordoen – waarbij de munt door de 25.000 dollar breekt – dan is de oranje lijn (ongeveer 19.800 dollar) een logische volgende ondersteuning. Deze lijn vindt zijn oorsprong bij de all time high van 2017 en de munt veranderde vaak van richting als het bij deze koers aankwam.

Kleine weerstand gebroken

Gelukkig is het nog niet zo ver, want Bitcoin is door een kleine weerstand gebroken die we behandelde in de vorige analyse. Daar vertelde ik al dat BTC waarschijnlijk een nieuwe poging zou doen, nadat het eerder was afgewezen bij deze lijn.

Dit prijslevel is nauwelijks te zien op de wekelijkse grafiek, waardoor we ook even kort de 4-uurs grafiek van Bitcoin erbij pakken. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de koers (en de rode weerstandslijn) in meer detail kunnen bekijken.

De rode lijn was in de afgelopen weken vaker van invloed op de koers, dus het is goed om te zien dat Bitcoin hier weer boven is gekomen. Daarnaast lijkt de munt zich nu ook af te zetten op dit prijslevel. Dit wijst er waarschijnlijk op dat BTC een poging doet om naar de grijze zone te gaan.

Als dit gebeurt, is het wel waarschijnlijk dat de munt daar flinke weerstand zal ondervinden. Er waren tot nu toe veel te veel verkopers rond deze zone om verder te stijgen, en nog niet al die verkooporders zullen gevuld zijn. Het is dus afwachten wat BTC zal doen bij die koers.

Al met al geeft dit weer een beetje hoop voor de korte termijn. Zolang Bitcoin op dit tijdsframe ook begint met hogere hoogtes en hogere laagtes te maken, zie ik geen reden waarom de munt niet op de korte termijn naar de 30.500 dollar kan.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Bitcoin breekt door weerstand van 26.800 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.