Het lijkt alsof het niet uitmaakt in welke coin je zit, bijna de hele cryptomarkt kleurt groen. Bitcoin heeft nog steeds grote invloed hierop, dus het is goed om de martkleider in de gaten te houden. Wat is er vandaag gebeurt? Laten we naar de grafieken kijken.

Bitcoin gaat hard

We beginnen deze analyse niet met de wekelijkse, maar met de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, en hier zien we de belangrijkste prijslevels van Bitcoin. De zwarte lijn op 25.000 dollar laten we even voor wat het is (aangezien deze niet meer echt relevant is).

De grijze zone en vooral de blauwe en gele lijn zijn wel nog van toepassing. Om niet te veel woorden vuil te maken aan de grijze zone: dit is de plek waar Bitcoin in 2023 de meeste weerstand ondervond. Het breken hiervan heeft BTC een gigantische push gegeven tot 35.000 dollar.

Hier kreeg de munt een beetje weerstand rond 35.380, en zoals ik al vertelde in de vorige analyses, zou dat wel eens kunnen zorgen voor een verdere stijging naar 37.500 dollar. De munt maakte vervolgens geen lagere laagtepunten, wat een voorwaarde was om verder te stijgen, en na de uitbraak van gisteren ging het rap.

Aangekomen bij 37.500 dollar

Om dit beter te analyseren, pakken we ook even kort de 1-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 60 minuten. Hier zien we het zojuist beschreven scenario in meer detail. Nadat Bitcoin eerst vlak boven de blauwe lijn bewoog, schoot het vervolgens verder en is het gelukt om bij de 37.500 dollar aan te komen.

Zoals ik in vorige analyses kan dit heel goed een punt van weerstand zijn, maar aangezien de markt er nog erg sterk uitziet, kan het goed zijn dat BTC hier complete lak aan heeft. Door de flinke volatiliteit is het daarom vervolgens afwachten waar Bitcoin weer zijn rust zal pakken.

De munt maakt nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes, en is zo te zien niet van plan om af te remmen. Het lijkt me daarom niet heel waarschijnlijk dat we op de middellange termijn weer de onderste zone zullen opzoeken. Bij het breken van de gele lijn, is de blauwe lijn misschien ook al verleden tijd.

The post Crypto analyse: Bitcoin breekt door 37.500 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.