Shiba Inu zit op dit moment op een interessante plek op de grafiek. Dit is namelijk dezelfde koers die de munt had in oktober 2021: de maand waarin de koers maar liefst 800% steeg. Dit is inmiddels al anderhalf jaar geleden, maar kan Shiba Inu dit nog een keer klaarspelen? Laten we naar de grafieken kijken.

Strijd tussen kopers en verkopers

We starten deze analyse met de wekelijkse grafiek. Hierin zijn drie verschillende dingen te zien, om te beginnen met de zwarte stippellijn op 0,00000853. Dit was ongeveer de prijs die SHIB had vóór de enorme stijging van 2021. Daarnaast zijn er twee blauwe lijnen en een rode lijn te zien.

Deze blauwe lijnen zijn natuurlijk met een reden getekend. Als we willen kijken of SHIB vanuit hier kan stijgen, moeten we kijken naar de bewegingen van de prijs. Deze blauwe lijnen laten zien dat de koers naar één punt aan het bewegen is, dit noemt men ook wel convergeren.

Als een prijs aan het convergeren is, betekent dit dat er een strijd gaande is tussen kopers en verkopers. Kopers proberen de prijs omhoog te drukken, terwijl verkopers het tegenovergestelde doen. Dit maakt dat de koers hogere laagtes en lagere hoogtes maakt, waardoor het in een soort van symmetrische driehoek beweegt.

Negatief scenario

Meestal als dit gebeurt, is het breken van de blauwe lijnen als leidraad voor de rest van het koersverloop. Als de koers aan de bovenkant breekt, is dit positief. Maar omdat de koers nu dichter bij de onderkant van de driehoek zit, lichtten we even het negatieve scenario toe. Dat brengt ons bij de rode lijn.

Als de koers op een gegeven moment geen hogere laagtepunten kan maken, zal de blauwe lijn breken. Dit betekent dat het aantal kopers niet opwoog tegenover het aantal verkopers. Shiba Inu zal hierdoor dal en naar een punt waar genoeg kopers klaarstaan.

Dit is vaak een punt waar de koers in het verleden ook al ondersteuning of weerstand vond. Op dit moment is dat de 0,00000714 dollar. Het is daarom te verwachten dat een kleine daling vanuit hier kan resulteren in een neerwaartse beweging tot deze koers, die bijna 20% onder de huidige prijs ligt.

20% naar beneden?

Maar, mocht SHIB hier een hoger laagtepunt maken, dan kunnen we erop rekenen dat SHIB voor langere tijd tussen deze twee blauwe lijnen blijft bewegen. In dat geval kunnen we een koers van ongeveer tussen 0,00001350 of 0,00001400 verwachten. Dit is berekend op basis van de bovenste blauwe lijn en het tijdsbestek waarin SHIB die lijn kan bereiken. Hopelijk kan het dezelfde koers bereiken als de vorige keer toen SHIB bij deze zwarte stippellijn was.

Vooralsnog is er niks aan de hand als Shiba Inu hier een hoger laagtepunt maakt. De kopers zorgen er dan voor dat de munt niet 20% hoeft te dalen. Sterker nog, in dat geval is het waarschijnlijker dat SHIB richting de bovenste blauwe lijn beweegt met een kans op uitbraak aan de bovenkant van de driehoek. Maar mocht de koers hier breken, dan kan 0,00000714 dollar dichterbij zijn dan we denken.

The post Crypto analyse: anderhalf jaar geleden steeg Shiba Inu (SHIB) 800% vanuit hier appeared first on BLOX | Nieuws.