ALGO heeft een flinke stijging achter de rug. De munt brak door een belangrijke weerstand en wist vervolgens te stijgen naar een koers van 0,25 dollar. Dit is een flinke stijging ten opzichte van twee dagen geleden, toen de prijs nog op 0,19 dollar stond. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat ALGO ervoor?

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van ALGO erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, zodat we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Dit is belangrijk om de sterkste prijslevels te analyseren.

Deze levels zijn in de grafiek hierboven weergegeven als rode en groene zones. Om te beginnen met de middelste rode zone van ongeveer 0,15 dollar. Hier vond ALGO in het verleden al meerdere keren support, maar het werd spannend toen de koers hier onder viel. De munt maakte vervolgens een ‘bearish retest’, wat een negatieve bevestiging is dat de trend verder omlaag gaat.

De munt maakte daardoor flinke daling tot de onderste zone, naar een koers van bijna 0,08 dollar, maar wonder boven wonder wist de ALGO zich te herpakken. De koers vond voldoende support op dit level om verder omhoog te gaan.

Sindsdien gaat het goed met de koers. Zoals je kan zien kreeg de munt een beetje weerstand toen het weer bij de middelste rode zone aankwam, maar nadat het deze zone heroverde, barstte de ALGO-bom.

Eerst terug naar 0,22 dollar?

De koers van ALGO schoot met een speer omhoog richting de 0,22 dollar, en dit was een plek waar veel investeerders winst pakte. Dit is te zien door de kleine daling van de prijs, en de gelijke hoogtes (omdat er op eenzelfde plek verkocht wordt). Verkopers zorgden er dus voor dat de koers niet voorbij deze koers kon stijgen, maar kopers bleven ook steeds hoger inkopen.

Hierdoor kreeg je de steeds hogere laagtepunten onder gelijke hoogtes. En meestal breken dit soort gevallen – net als ALGO aan de bovenkant. De munt wist door die push met maar liefst 30% te stijgen in twee dagen tijd. Maar hoe gaat het verder?

Aangezien ALGO net door de groene zone is geschoten kan het goed zijn dat de munt hier eerst terugkomt. Dit zien we vaker bij heftige uitbraken als deze. De munt stijgt dan erg hard omhoog, maar de prijs komt terug om nog wat orders te vullen. Vervolgens gaat de prijs meestal verder naar zijn volgende weerstand.

En zoals we kunnen zien in de wekelijkse grafiek, is dit waarschijnlijk de bovenste rode zone van ongeveer 0,28 dollar. Dit hoeft niet te gebeuren – vooral niet als de munt begint met het maken van lagere hoogtes of lagere laagtes – maar in een bullmarkt als deze worden dit soort hoge targets vaker geraakt als de opwaartse trend doorzet.

The post Crypto analyse: Algorand (ALGO) stijgt 30% in twee dagen, 0,28 dollar aanstaande? appeared first on BLOX | Nieuws.