Bitcoin, de grootste cryptomunt, staat op het punt om naar boven te schieten. De munt heeft de week boven een belangrijke indicator gesloten, en de ondersteuning rond de 25.500 dollar is nog steeds volledig intact. Dit zorgt ervoor dat we met optimisme naar de grafiek kunnen kijken, en daar is zeker reden toe. Niet alleen staat Bitcoin er sterk bij op de dollargrafiek, maar ook de Bitcoin-dominantie is aanzienlijk toegenomen en lijkt nog geen piek te hebben bereikt. Dit is positief voor Bitcoin, maar kan nadelig uitpakken voor altcoins.

Drie positieve gegevens

Op de onderstaande grafiek zien we drie signalen die ervoor zorgen dat de koers er bullish bij staat. Allereerst zien we een ‘falling wedge’. Dit is een bullish patroon die bestaat uit steeds lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten, totdat de koers in een punt gedreven wordt en een uitbraak volgt. Bij dit patroon is de uitbraak meestal naar boven.

Het tweede positieve signaal geeft de Bull Market Support Band. Dit is de oranje band op de grafiek hierboven, die bestaat uit de 20 Week SMA (Simple Moving Average) en de 21 Week EMA (Exponential Moving Average). Wordt de koers boven deze band verhandelt, dan kunnen we stellen dat de trend van Bitcoin bullish is. Raken we echter onder de indicator, dan hebben we een probleem. Zoals je ziet, staat de koers momenteel nog boven de indicator, dus kunnen we met een gerust hart zeggen dat er een tweede reden is om optimistisch gestemd te zijn.

Het laatste signaal dat we kunnen afleiden uit de grafiek hierboven, is de volume-indicator. Terwijl de koers lagere hoogtepunten bereikt, neemt het verkoopvolume ook gestaag af. Dit betekent eenvoudigweg dat er steeds minder investeerders bereid zijn om op deze prijsniveaus te verkopen. Dit betekent vaak dat een trendommekeer om de hoek ligt …

Bitcoin dominantie van 50%

Of de koers nu stijgt of daalt, Bitcoin heeft de afgelopen weken wel laten zien dat het in alle situaties beter kan presteren dan altcoins en in dominantie toenemen. In een analyse 6 dagen geleden besprak ik de onderstaande grafiek. Hier zien we een bullish pennant die de dominantie een stuk hoger kan brengen. Dit scenario is vlekkeloos uitgespeeld en nog steeds stijging lijkt nog niet voorbij.

De koers komt nu heel dichtbij 50% marktaandeel. Dit betekent dat bijna de helft van het totale geld dat momenteel in de cryptomarkt aanwezig is, in Bitcoin is geïnvesteerd. Dit gaat ten koste van de altcoins. Zolang de opwaartse trend van de dominantie aanhoudt, is het dus aannemelijk dat, ongeacht de koersbewegingen, altcoins zullen lijden ten opzichte van Bitcoin. Bereid je hier op voor!

The post Crypto analyse: 4 redenen waarom Bitcoin (BTC) gaat stijgen appeared first on BLOX | Nieuws.