Nadat Ethereum gisteren corrigeerde, staat de koers vandaag weer een dikke 2% in het groen. Betekent dit dat de opwaastse beweging voortgezet kan worden richting de 2000 dollar? Ik zou oppassen met deze optimistische mindset. In deze analyse leg ik uit waarom en bespreken we allereerst de structuur van de opwaartse trend op de weekgrafiek. Tot nu toe staat deze trend er gunstig bij, vanwege de hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten.

Om een goed beeld te krijgen van de prestatie van Ethereum, bespreken we vandaag ook de ETH/BTC-verhouding. Lange tijd stond deze valuatie hoog, wat betekent dat Ethereum beter presteerde dan Bitcoin. Hierdoor was er een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin nodig om één Ether te kopen. Op dit moment lijkt er echter een neerwaartse trend te zijn ingezet, wat kan betekenen dat Bitcoin de dominante speler zal zijn de komende weken.

De opwaarste trend is valide

Hieronder zie je de weekgrafiek van de tweede grootste cryptomunt Ethereum. De koers maakt steeds hogere dieptepunten op de groene lijn, wat simpelweg betekent dat de opwaartse trend nog volledig intact is.

Een paar weken geleden maakte de koers ook een hoger hoogtepunt door enkele dagen boven de 2100 dollar te worden verhandelt. Een belangrijke vraag is momenteel of de koers nu weer een nieuw dieptepunt gaat maken op de groene lijn of dat een verdere stijging aanstaande is.

Er is zeker reden om aan te nemen dat de koers gaat corrigeren richting de groene ondersteuningslijn. Dit heeft voornamelijk te maken met de weerstand van de 1933 dollar. Al jaren functioneert dit prijsniveau als weerstand en ondersteuning, en dat maakt dit level gigantisch belangrijk. Ja, het klopt dat de koers hier enkele weken geleden boven verhandelde, maar dit was slechts voor heel korte duur. We kunnen dit zien als een ‘fakeout’, wat op zichzelf al een bearish signaal kan zijn voor verdere daling.

In een neerwaartse beweging is het cruciaal dat de koers boven de groene lijn blijft en geen weekcandle sluit onder de 1460 dollar. Het behouden van dit niveau zorgt ervoor dat de opwaartse beweging geldig blijft en voorkomt meer rode candles.

De ETH/BTC verhouding ziet er slecht uit

Zoals ik benoemde in de inleiding, laat de ETH/BTC verhouding een begin zien van bearish trend. In verschillende analyses (zoals deze van 20 april) heb ik gewezen op dit reële risico. Het lijkt er nu op dat deze voorspelling werkelijkheid wordt, wat betekent dat Bitcoin beter gaat presteren de komende tijd.

Op de grafiek hierboven zien we dat de koers steeds lagere hoogtepunten maakt, wat simpelweg een bearish teken is. In deze daling heeft de koers de zwarte lijn verloren als steun. Mocht het hier ook de week onder sluiten, dan durf ik met enige zekerheid te stellen dat je momenteel beter in Bitcoin kan inversteren dan Ethereum. Een daling van de ETH/BTC verhouding betekent namelijk dat er steeds minder Bitcoin nodig is om een Ether te kopen: betere prestatie voor Bitcoin.

Houdt hier rekening mee als je overweegt een van beide cryptomunten te kopen …

The post Crypto analyse: 1933 dollar is de enige relevante weerstand voor Ethereum (ETH) appeared first on BLOX | Nieuws.