XRP heeft in één week tijd tussen de koersen van 0,45 dollar en 0,55 dollar gezeten. Dit is een breed speelveld waarin veel bewogen is. In deze analyse blikken we terug op de afgelopen week en gaan we kijken wat we van deze munt kunnen verwachten.

Twee grote zones

Om te beginnen pakken we er weer een grote grafiek bij. In dit geval de wekelijkse, waar elke candle voor één week staat. In deze grafiek kunnen we een groot gedeelte van de koersgeschiedenis zien, en het valt meteen op dat er twee zones heel erg belangrijk zijn.

XRP heeft op dit moment een grote weerstandszone van ongeveer 0,56 dollar, terwijl de onderste grijze zone de munt beschermt om niet verder terug te zakken onder de 0,30 dollar. De bovenste zone was te sterk om afgelopen week verder omhoog te gaan.

Toch is er nog een andere belangrijke zone voor de korte termijn, maar die is niet te zien op deze afbeelding. Daarvoor moeten we inzoomen en een kleine grafiek pakken. De 4-uurs grafiek leent zich hier perfect voor. Daar zien we candles die voor 4 uur staan, waardoor we meer kunnen aflezen op de korte termijn.

De kleine zone

In deze afbeelding zien we de 0,56 dollar-zone, maar ook een andere. Deze was minder goed te zien op de bovenste afbeelding, maar als we deze grafiek erbij pakken is het bijna onmogelijk om dit prijslevel niet te spotten. Zoals je kan zien heeft de koers hier al vaker op gereageerd.

De munt viel hier vorige week net onder, maar inmiddels is de prijs hier al boven geweest. Dit laatste is te zien aan de oranje cirkel in de afbeelding. XRP was sterk genoeg om deze zone te heroveren, maar het kan nog steeds gebeuren dat we verder zakken.

Deze zone is hierin cruciaal, aangezien we na een opwaartse beweging vanaf hier al uit kunnen gaan van een XRP prijs van 0,56. Er is namelijk nauwelijks weerstand meer tot de bovenste grijze zone. Een bevestiging zou een mooie groene candle zijn die zich overduidelijk afzet van de kleine grijze zone.

Een ander scenario zou wat minder positief zijn. Als deze zone toch aan de onderkant breekt, dan kunnen we terugzakken tot het vorige laagtepunt. Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen, maar het is goed om deze levels en zones in gedachten te houden.

XRP was hier kort onder gevallen, maar wist zichzelf toch te herpakken.

The post Crypo analyse: deze plek is cruciaal voor Ripple (XRP) appeared first on BLOX | Nieuws.