Craig Wright is een Australische computerwetenschapper die al jaren claimt dat hij achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto zit. Om te bewijzen dat hij het brein achter Bitcoin is, voerde Wright zelfs verschillende rechtszaken, die uiteindelijk niet in zijn voordeel beslist werden. Nu lijkt Wright de strijdbijl te willen begraven.

“Ik ben te lang boos geweest”

In een Twitterbericht deelde Wright op woensdag 21 december dat hij klaar is met de strijd. “Ik ben te lang boos geweest, omdat ik op zoek was naar externe validatie. Die periode is nu ten einde. De enige validatie die ik nu zoek is van mijn familie en van het zien van de ontwikkeling van mijn idee en hoe het door de wereld gebruikt wordt. Niet iedereen wil hebben wat ik te bieden heb…” Aldus Wright via Twitter.

Overigens is duidelijk dat de computerwetenschapper nog lang niet klaar is met Bitcoin. Hij wil zijn Bitcoin SV volgend jaar opschalen naar miljoenen transacties per seconde. “Op een dag zullen mensen het begrijpen. Niet omdat het onvermijdelijk is, maar omdat ik mijn visie en doel niet zal opgeven. We beginnen met opschalen in 2023. Miljoenen transacties per seconde is de eerste stap. Daarna gaan we naar miljarden transacties per seconde”, zo gaat Wright verder.

Vreemde doelstelling

Op zich is dit een vreemde doelstelling van Wright. Als het hem inderdaad lukt om miljarden transacties per seconde te verwerken op Bitcoin SV, dan is dat niet goed voor de toekomstige beveiliging van het netwerk. Zodra alle 21 miljoen Bitcoin in omloop zijn, krijgen miners alleen nog maar transactiekosten als beloning voor het minen van nieuwe blokken. Als de transactiekosten praktisch nul zijn, omdat er miljarden transacties in een blok passen, dan is het niet meer rendabel om te minen.

Wat je dan krijgt is een netwerk met een hele lage hashrate. Dat maakt het eenvoudiger om het netwerk aan te vallen en stil te leggen. Wat dat betreft is het vreemd dat iemand als Craig Wright, die pretendeert Bitcoin heel goed te begrijpen en zelfs ontwikkeld te hebben, dit niet erkent. Ook is het met miljarden transacties per seconde onmogelijk om alle transacties überhaupt op tijd te downloaden en te controleren voor het hele netwerk. Daar zijn supercomputers voor nodig, waardoor je een gigantische centralisatie krijgt.

Sinds 2016 op een missie

Craig Wright is sinds 2016 bezig om te bewijzen dat hij de persoon is achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto. De computerwetenschapper had iedereen er natuurlijk van kunnen overtuigen door te tekenen met de private keys van Satoshi, maar dat heeft hij nooit gedaan. Waarschijnlijk kan hij dat niet, omdat hij Satoshi Nakamoto niet is.

In 2020 vertelden de advocaten van Wright nog aan Decrypt dat hij op dat moment de private keys van Satoshi Nakamoto niet in handen had. Verder konden ze ook niet vertellen wie of wat ze dan wel zou hebben, maar dat Wright de verwachting had binnen afzienbare tijd weer over de sleutels te beschikken.

Tot op heden is dat echter niet gelukt. Inmiddels zijn we twee jaar verder en lijkt Wright helemaal klaar met zijn ‘missie’ om te bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto is. Wellicht is dat maar goed ook, want de computerwetenschapper heeft vooral voor afleiding gezorgd en veel mensen om de tuin geleid met zijn verhalen. Veel mensen hebben door zijn verhalen kapitalen gestoken in Bitcoin SV en dat is niet bijster goed afgelopen.

The post Craig Wright stopt met ‘missie’ om te bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto is appeared first on BLOX | Nieuws.