Ongeveer 80 procent van alle Bitcoin-investeerders staan op het moment van schrijven virtueel in het groen, zo blijkt uit data van CryptoQuant. Meer specifiek gaat het om 79,53 procent van alle Unspent Transaction Outputs (UTXOs) die op een virtuele winst staan.

Dat zou echter de kans op een correctie voor Bitcoin kunnen vergroten.

Bitcoin UTXO-analyse. Bron: CryptoQuant

Wat is een UTXO precies?

Niet iedereen zal weten wat een UTXO is binnen de Bitcoin-wereld. UTXO staat dus voor Unspent Transaction Output, wat verwijst naar een niet-gebruikte uitvoer van een Bitcoin-transactie.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.


Stap gratis over op BLOX ➜


Elke Bitcoin-transactie bestaat uit een set van input en output. Je kunt een UTXO gebruiken als input voor een nieuwe transactie. Zodra jouw UTXO gebruikt is, veranderd deze in een Spent Transaction Output (uitgegeven transactie output).

Een UTXO is dus een specifieke transactie-uitvoer die nog niet is uitgegeven en kan worden gebruikt als invoer voor een nieuwe transactie. Als jij Bitcoin wil versturen, dan selecteert jouw wallet automatisch verschillende UTXO’s om de benodigde hoeveelheid Bitcoin voor de nieuwe transactie bij elkaar te brengen.

In principe vertegenwoordigen ze alle Bitcoin die investeerders aanhouden op de blockchain.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Inmiddels staan dus bijna 80 procent van alle UTXOs op de blockchain virtueel in het groen. De afgelopen jaren bereikte deze statistiek meerdere malen de grens van 87 procent en dat lijkt op basis van de geschiedenis een cruciaal niveau te zijn.

Zo acteerde deze grens eerder in 2023 als een weerstand voor de Bitcoin koers, terwijl het in 2021 een steunpunt was, in 2020 juist weer een weerstand en in 2017 een steun voor de Bitcoin koers.

Wat dat betreft hangt het dus heel erg van de reactie af die we rond dat niveau zien. Voor de Bitcoin koers is het te hopen dat de indicator ditmaal geen weerstand blijkt, want dan kunnen we verder omhoog klimmen.

Vooralsnog lijkt een stijging er even niet in te zitten voor Bitcoin. De bulls hebben al enige tijd moeite om de koers boven de 30.000 dollar uit te krijgen en zitten nu zelfs in een zwaar gevecht om de grens van 30.000 dollar.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Correctie voor Bitcoin aanstaande? Deze data suggereert van wel appeared first on BLOX | Nieuws.