De Bitcoin koers schoot na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten met 20 procent omlaag. Volgens de Nederlandse analist Michaël van de Poppe is de ellende echter bijna voorbij en zit de correctie van Bitcoin op dit moment “in de laatste fase.”

Is de correctie van Bitcoin voorbij?

Volgens Van de Poppe is de correctie van Bitcoin bijna voorbij, omdat de volatiliteit begint af te nemen.

“We zien de volatiliteit vanaf hier dalen, nadat de markten in 10 dagen een correctie van 20 procent moesten slikken. […] opwaarts momentum tot de halving is vanaf dit punt een waarschijnlijkheid”, aldus Van de Poppe.

De Bitcoin Halving is het moment waarop de beloning voor miners voor het produceren van een nieuw blok halveert. Ditmaal gaat het om een daling van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok.

Daarmee halveert ook de inflatie van Bitcoin, want het produceren van nieuwe blokken is de enige manier waarop er nieuwe Bitcoin in omloop komen. In het verleden volgde op iedere halving een bullmarkt en nieuwe all-time highs voor Bitcoin.

Volgens Van de Poppe kunnen we vanaf nu dus weer rustig ademhalen en stijgingen verwachten voor de Bitcoin koers.

Van de Poppe over Spot Bitcoin ETFs

Over de Spot Bitcoin ETFs is de Nederlandse analist heel positief en volgens hem onderschat de markt de impact daarvan op de lange termijn.

“De markten moeten scherper zijn over de impact van de ETF. Er is op de korte termijn wat verkoopdruk, maar op de lange termijn zorgt dit voor een gigantische instroom van nieuw geld in de markten van nieuwe participanten.

Als gevolg daarvan kan Bitcoin deze cyclus hoger eindigen dan we denken”, aldus een optimistische Van de Poppe.

Waar Bitcoin volgens hem precies gaat eindigen vertelt hij niet, maar daar zal hij in de toekomst ongetwijfeld meer over uit de doeken doen. Over het algemeen is de analist altijd heel transparant over zijn voorspellingen.

The post ‘Correctie Bitcoin zit in laatste fase’ appeared first on BLOX | Nieuws.