Terwijl wij alleen maar kunnen dromen van een witte kerst, wordt een groot deel van de Verenigde Staten geteisterd door sneeuwstormen. Dit heeft helaas gezorgd voor tientallen gewonden en er zijn zelfs mensen overleden door het weer. Daarnaast heeft het winterweer ook een negatief effect op de rekenkracht van het Bitcoin netwerk.

De aanhoudende sneeuwstorm in de VS heeft een grote impact op bitcoin-miners, waardoor velen van hen zijn gestopt.

Rekenkracht Bitcoin valt

Dat zie je in de grafiek hieronder, de groene lijn laat de beschikbare rekenkracht van het netwerk zien. Ondanks wat horten en stoten bleef deze maar groeien. Maar deze week zie je een enorm dal vormen.

Bron: CoinMetrics

Duizenden huizen en bedrijven in de Verenigde Staten zaten dit vakantieweekend zonder stroom. Zware winterstormen vernietigden hoogspanningslijnen en de temperaturen bleven gevaarlijk laag. Volgens CNN kwamen minimaal 22 mensen om het leven hierdoor.

Grote rol VS op hashrate Bitcoin

Als er geen elektriciteit geleverd kan worden, dan is het ook niet meer dan logisch dat Bitcoin miners ook hun werk niet meer kunnen doen. Aangezien het leeuwendeel van de rekenkracht van Bitcoin uit de VS komt, heeft deze winterstorm direct effect op het netwerk.

De kaart hieronder komt van Cambridge en laat zien waar Bitcoin gemined wordt, hoe donkerder hoe meer miners aanwezig zijn. Volgens het Cambridge Centre for Alternative Finance is de VS goed voor het grootste deel van de wereldwijde hashrate van Bitcoin, met ten minste 37%.

Bitcoin miner map van Cambridge

De term hashrate wordt gebruikt als maatstaf voor hoeveel rekenkracht wordt gebruikt om transacties te verwerken, en deze is aanzienlijk gedaald. Sinds zaterdag is de hashrate van het Bitcoin-netwerk met meer dan 30% gedaald, van 230 EH/s naar 155 EH/s, volgens de eerste grafiek van CoinMetrics die bovenaan dit artikel staat.

1 EH/s is 1.000.000.000.000.000.000 (een triljoen) hashes per seconde.

Dit komt doordat veel grote miners hun activiteiten hebben stopgezet nadat de National Weather Service waarschuwde voor een Arctic Blast.

Miners zetten Bitcoin machines uit

Btcoin mining bedrijf Riot Blockchain zei dat het zijn fabriek in Rockdale in Texas zou sluiten vanwege extreme weersomstandigheden. Andere miners namen soortgelijke posities in.

Core Scientific, dat onlangs faillissementsbescherming heeft aangevraagd, zei dat het zou deelnemen aan meerdere stroombeperkingen om het elektriciteitsnet te helpen stabiliseren. De productie van Bitcoin zal naar verwachting in deze periode afnemen, zei Core Scientific op Twitter.

‘Wees alsjeblieft voorbereid op wat ups en downs dit weekend terwijl we te maken hebben met de winterstorm,’ zei Neil Galloway, directeur mining bij Compass Mining, op Twitter, eraan toevoegend dat de sites in Texas offline waren. ‘Omdat onze miners offline zijn, kunnen mensen hun huis verwarmen en koken.’

In zomer ook al uitval

De huidige winterstorm heeft een unieke reeks uitdagingen gecreëerd voor Amerikaanse bitcoin-miners. Ze zijn afhankelijk van toegang tot betrouwbare elektriciteit om te kunnen blijven minen, en langdurige stroomuitval heeft ernstige gevolgen voor hun vermogen om bij te kunnen dragen aan het Bitcoin netwerk uit te voeren.

Afgelopen zomer moesten miners hun machines ook al uitzetten, maar dan omdat het te warm was. Wellicht zou het goed zijn voor Bitcoin als miners op zoek gaan naar landen met een stabieler energienetwerk.

The post Computerkracht Bitcoin daalt 30% door sneeuwstorm VS appeared first on BLOX | Nieuws.