Coinbase, een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld, heeft onlangs een vacature geplaatst voor een Staff Blockchain Engineer. Normaal gesproken is dit geen nieuws, maar het viel op dat Cardano werd vermeld in de vacature samen met Bitcoin en Ethereum.

Cardano investeerders zijn dolenthousiast, omdat dit een teken van vertrouwen is van een van de grootste spelers in de crypto-industrie.

Integratie in Coinbase WaaS-platform kan adoptie van Cardano versterken

In de vacature staat Cardano expliciet vermeld als een van de “heterogene cryptocurrency-netwerken”. Het bedrijf is geïnteresseerd in het integreren van Cardano in hun Wallet-as-a-Service (WaaS) platform, samen met andere populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Dit kan een positief signaal zijn voor investeerders die in Cardano hebben geïnvesteerd. Vooral omdat het de adoptie en het gebruik van deze cryptocurrency kan bevorderen.

De beschrijving stelt dat het WaaS-platform ontwikkelaars in staat zal stellen om op een veilige manier met deze verschillende netwerken te communiceren. Iets dat de ontwikkeling van applicaties en de uitbreiding van de blockchain-technologie verder zou kunnen stimuleren.

Belangrijke mijlpaal voor Cardano

De blockchain van Cardano wordt geprezen om zijn schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Het unieke Proof-of-Stake consensusmechanisme heeft het ook populair gemaakt onder investeerders en ontwikkelaars.

Vanaf 1 mei had het netwerk meer dan 65,6 miljoen transacties verwerkt. Opmerkelijk is ook dat meer dan 1.230 projecten actief aan het bouwen zijn op Cardano, tegenover ongeveer 500 in maart 2022.

Het aantal Plutus-scripts is bovendien gestegen tot meer dan 5.419, wat wijst op een toenemende vraag naar gedecentraliseerde applicaties op het netwerk. Plutus is een smart contract platform van de Cardano blockchain waarmee gebruikers applicaties kunnen schrijven die communiceren met de Cardano blockchain.

Gezien deze groei is de vermelding van Cardano in de vacatures dus een belangrijke mijlpaal voor het netwerk. Coinbase is de grootste cryptocurrency-beurs in de VS en een van de grootste ter wereld.

The post Coinbase voegt Cardano toe aan vacatureteksten appeared first on BLOX | Nieuws.