De failliete crypto-kredietverstrekker Celsius veilt op 25 april zijn overgebleven activa in New York. Uit rapporten en gerechtelijke dossiers blijkt dat onder andere Gemini en mogelijk Coinbase meedoen in deze veiling.

Enorm veel mensen zijn hun cryptogeld verloren door het faillissement van Celsius, maar deze veiling is mogelijk een stap in de goede richting voor de slachtoffers. Na de veiling kunnen er plannen opgesteld worden om oude gebruikers van Celsius terug te betalen.

Twee partijen, één veiling

De faillissementsveiling van Celsius zal worden uitgevochten door twee partijen, die beide bestaan uit meerdere bedrijven.

In dit gerechtelijke document is te zien dat Fahrenheit één van die partijen is. Deze partij wordt gesteund door durfkapitaalbedrijf Arrington Capital, Proof Group Capital Management, voormalig Algorand CEO Steven Kokinos en investeringsbankier Ravi Kaza.

Michael Arrington tweette een jaar geleden dat Coinbase ook één van de bedrijven is die Fahrenheit ondersteunt in de Celsius veiling. Deze tweet is inmiddels verwijderd en Coinbase heeft hier geen reactie op gegeven.

De tweede partij die gaat bieden op Celsius activa is het Blockchain Recovery Investment Committee. Deze partij bestaat uit de crypto exchange Gemini, vermogensbeheerder VanEck, Plutus Lending en het Bitcoin-miningbedrijf Global X Digital.

Beide partijen strijden om de activa met NovaWulf Digital Management, de “stalking horse bidder” – een term die wordt gebruikt om de eerste bieder van een failliete onderneming te beschrijven die de lat voor andere bieders legt. Het voorstel van NovaWulf omvat een directe bijdrage in contanten van 45 tot 55 miljoen dollar en de oprichting van een nieuw openbaar platform dat volledig in handen is van de schuldeisers van Celsius. Klanten zullen naar verwachting tot 70% van hun geld terugkrijgen met het voorstel van NovaWulf.

Krijgen Celsius slachtoffers hun geld terug?

Aangezien NovaWulf alleen het startbod doet, is de kans klein dat zij de Celsius veiling winnen. Als dat toch gebeurt, zullen Celsius gebruikers zoals hierboven vermeld waarschijnlijk tot 70% van hun geld terugkrijgen.

Als Fahrenheit de veiling wint, zullen gebruikers waarschijnlijk ook hun geld terugzien. Deze partij stelt namelijk voor om een nieuw bedrijf op te zetten, met het doel de activa te laten groeien om belanghebbenden terug te betalen.

Over de plannen van het Blockchain Recovery Investment Committee is nog weinig bekend. De verwachting is wel dat ook zij oude gebruikers zullen vergelden.

Zo’n vergelding zou veel betekenen voor niet alleen de slachtoffers, maar ook het vertrouwen in de crypto-industrie. Na de val van FTX, Celsius en Terra Luna was dat vertrouwen namelijk nergens meer te bekennen. Maar nu er hoop is voor Celsius gebruikers en zelfs voor FTX-slachtoffers, kan er weer aan het vertrouwen gebouwd worden.

The post Coinbase biedt mogelijk mee in faillissementsveiling Celsius appeared first on BLOX | Nieuws.