Het bedrijf Circle Internet Financial, dat voornamelijk bekend is door de stablecoin USDC, wil opereren als een bank in de VS. Het bedrijf zei dat het een stukje dichterbij een aanvraag is om een bank te worden. Circle gaat door met deze plannen – zelfs nu regelgevers het moeilijker maken voor cryptobedrijven om dit soort licenties te bemachtigen.

Wanneer staat de bank op de planning?

Circle onthulde de plannen voor een cryptobank te worden in augustus. De Chief Executive Officer Jeremy Allaire weigerde te nog zeggen wanneer het bedrijf de aanvraag zou indienen, en zei alleen dat het hopelijk erg snel zou zijn.

Het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency (OCC) heeft onderwerpen besproken met Circle, met betrekking tot deze plannen van het bedrijf. De OCC zorgt vooral voor het reguleren en controleren van banken in de VS.

Volgens Allaire werden in de gesprekken met de OCC de samenwerking tussen blockchains besproken, en ook hoe de risico’s van een specifieke blockchain moeten worden beoordeeld. Een vertegenwoordiger van de OCC wilde niet meer inhoud geven over de gesprekken met Circle.

Nummer vier

Dit is niet de eerste keer dat een crypto bank in de VS werd goedgekeurd. Als Circle wordt goedgekeurd, wordt dit nummer vier alweer. Andere banken die volgens Bloomberg op zijn minst een voorlopige goedkeuring kregen zijn Anchorage Digital, Paxos Trust Company en Protego Trust Bank NA.

Het verkrijgen van een bankcharter (goedkeuring van een bank om operationeel te zijn) zou geen kleine vooruitgang zijn voor Circle. Het bedrijf maakt goede stappen volgens Allaire, zo vertelde hij in het interview op de Bitcoin 2022-conferentie in Miami.

Daar vermeldde Allaire dat er geen vertragingen of obstakels in de samenwerking met de OCC – ook al heeft de toezichthouder in november de toezichtvereisten verhoogd. “Ze hebben veel werk verzet om de basis te leggen voor hoe ze toezicht gaan houden op crypto en hoe ze specifiek toezicht gaan houden op stablecoin-emittenten.”

The post Circle (van stablecoin USDC) stapje dichterbij een crypto bank appeared first on BTC Direct | Nieuws.