Circle, het bedrijf achter de populaire stablecoin USDC, heeft aangekondigd dat het stapsgewijs de ondersteuning voor USDC op het Tron-netwerk stopzet. Dit doen ze om te zorgen dat USDC betrouwbaar, transparant en veilig blijft.

Geen nieuwe USDC op Tron

Vanaf nu stopt Circle met het maken van nieuwe USDC op Tron. In februari 2025 stopt Circle helemaal met de ondersteuning voor Tron. Dit heeft gevolgen voor zakelijke klanten die Circle Mint gebruiken, maar zij kunnen hun USDC nog steeds overzetten naar andere blockchains tot februari 2025.

Gebruikers die geen zakelijke klant zijn van Circle, kunnen hun USDC op Tron overzetten naar beurzen die USDC op andere blockchains ondersteunen.

Waarom stopt Circle met Tron?

Circle geeft geen specifieke reden, maar ze zeggen dat ze voortdurend controleren of alle blockchains nog steeds passen bij hun regels voor risicobeheer. De beslissing is genomen door verschillende afdelingen van Circle, waaronder compliance en bedrijfsorganisatie.

De Campaign for Accountability heeft het Tron-netwerk gekoppeld aan verschillende internationale wetshandhavingsacties waarbij onder andere de georganiseerde misdaad betrokken zijn.

Dat past niet bij het schone karakter waar Circle voor gaat. Circle wil namelijk uitbreiden in Europa en wil in de Verenigde Staten aandelen uitgeven middels een IPO. Om goedkeuring te krijgen, moet Circle zich natuurlijk presenteren als een net bedrijf.

Dit raakt vooral Tron

De beslissing van Circle is belangrijk omdat Tron een relatief groot blockchain-netwerk is. De stopzetting van USDC op Tron kan gevolgen hebben voor de waarde van USDC, maar vooral voor de reputatie van Tron.

USDC is een stablecoin, een cryptovaluta die gekoppeld is aan een echte valuta, zoals de Amerikaanse dollar. USDC is de op één na grootste stablecoin ter wereld, met een waarde van meer dan 28 miljard dollar.

De stablecoin is verdeeld over verschillende blockchains. Het grootste deel, meer dan 22 miljard dollar, staat op Ethereum. Solana staat op de tweede plaats met 1,4 miljard dollar en Polygon op de derde met 530 miljoen dollar. Tron heeft een veel kleiner aandeel, namelijk 313 miljoen dollar.

usdc blockchain
usdc blockchain

Simpel gezegd: USDC is vooral te vinden op Ethereum, met wat kleinere hoeveelheden op Solana en Polygon. Tron speelt op dit moment een minder belangrijke rol en hier van af stappen doet vooral Tron pijn.

The post Circle stopt met USDC op Tron, wat betekent dit voor de markt? appeared first on BLOX | Nieuws.