Amsterdam is voor heel eventjes de bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12, 13 en 14 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. Deze keer spreken wij Chris Smith, de 23-jarige head of relations van Bitcoin Miami en Bitcoin Amsterdam. Hoe is hij in aanraking gekomen met Bitcoin?

In dit interview praat hij over zijn rol bij Bitcoin Miami, Bitcoin Amsterdam en Bitcoin Magazine. Deze jonge Bitcoiner neemt veel op zijn bord, maar dat moet ook wel. Met ‘hyperbitcoinization’ als missie, wil hij de hele wereld in contact laten komen met Bitcoin. Hij leerde over Bitcoin door Minecraft, maar zijn missie begon bij zijn dispuut.

‘Ons herendispuut was de eerste die Bitcoin accepteerde’

“Toen ik nog op school zat, zat ik in het bestuur van een herendispuut. De bijdragen voor het dispuut werden destijds gemanaged door de school zelf. De school kon alles doen met ons geld”, zo vertelt Smith. “Het was niet ons geld, omdat wij niet konden bepalen wat er met het geld gebeurde.”

“Er was geen mogelijkheid om ons eigen geld in beheer te houden, dus we namen een diepe duik en besloten Bitcoin te accepteren voor onze ‘schatkist’. Ik heb daar een artikel over geschreven voor Bitcoin Magazine genaamd ‘Hoe mijn dispuut de schatkist opwaardeerde door Bitcoin te gebruiken‘.”

Zelfs tot op de dag van vandaag accepteren ze nog Bitcoin. “Er zijn een hoop leden die hun semester dit jaar afrekenen met deze munt, het is zelfs de nummer 1 manier om af te rekenen. De school rekent namelijk een klein gedeelte van de donaties in, behalve met Bitcoin”, zo legt Smith uit. “Not your keys, not your coins, right?”

Wil je meer zien van Bitcoin Amsterdam? 

Het mediateam van BLOX zal alle dagen van Bitcoin Amsterdam aanwezig zijn om verslag te doen van het laatste nieuws. Er komen veel grote sprekers naar dit evenement, en op deze nieuwssite – in combinatie met onze socials en het YouTube kanaal – kan je de laatste uitspraken en ontwikkelingen volgen. 

De laatste quotes van de belangrijkste bitcoiners kan je vinden op ons Twitter account en onze Instagram pagina. Hier zullen wij live verslag doen van de laatste opmerkingen. Een uitgebreidere toelichting van interviews en sprekers zal volgen via deze nieuwssite. Daarnaast zal onze video-expert Axel interviews afnemen die te vinden zijn op het YouTube kanaal van BLOX.

The post Chris Smith van Bitcoin Miami en Amsterdam: ‘ik kwam door Minecraft in aanraking met Bitcoin’ appeared first on BLOX | Nieuws.