Is er een nieuwe Bitcoin ETF hype op komst? Ook in Azië richt men de ogen op dit soort fondsen. De Amerikaanse varianten slokken wekelijks heel veel bitcoin op, en dat vinden andere partijen ook wel interessant.

Chinese Bitcoin ETF’s in Hong Kong

De Hongkongse dochterondernemingen van de Chinese vermogensbeheerders Harvest Fund en Southern Fund een belangrijke stap gezet naar de introductie van spot bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de regio. De aanvragen, ingediend bij de lokale regelgevende instanties, zijn klaar. Het is nu wachten op eventuele goedkeuring.

Harvest Fund en Southern Fund, elk beheerders van activa ter waarde van meer dan $200 miljard, hebben officieel verzoeken ingediend om spot bitcoin ETFs aan te bieden. Dit komt op een moment waarin de regels in het Chinese vasteland strikte beperkingen opleggen aan cryptocurrency handel en mining, waardoor deze vermogensbeheerders hun ETF-aanbiedingen niet kunnen uitbreiden naar het vasteland van China. Toch hopen ze het voor elkaar te krijgen, maar dan in Hong Kong.

Interesse en versoepeling

De interesse in spot bitcoin ETFs in Hong Kong is aanzienlijk toegenomen sinds de Hong Kong Monetary Authority en de Securities and Futures Commission vorig jaar aankondigden dat ze aanvragen voor crypto-gebaseerde ETFs zouden accepteren. Harvest Fund deed in januari al een aanvraag.

De lancering van deze fondsen zou Hongkongse investeerders de mogelijkheid bieden om directe blootstelling aan bitcoin te verkrijgen. Eerder, in 2022, heeft Harvest Fund Management’s bedrijfstak in Hong Kong een futures crypto ETF gelanceerd.

Met de aanvraag van deze ETFs opent Hong Kong de deur naar een nieuwe wereld van mogelijkheden voor zowel lokale als internationale investeerders die op zoek zijn naar diversificatie van hun portfolio’s met cryptocurrency. In de Verenigde Staten duurde het jaren voordat er uiteindelijk voldoende steun was bij toezichthouders voor dit soort fondsen. Een bitcoinfonds in deze vorm wordt gedekt door echte bitcoin, wat betekent dat het management van deze fondsen ook echt BTC op de markt moeten kopen.


The post Chinese Bitcoin ETF’s in Hong Kong: Vermogensbeheerders Willen Aan De Slag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.