De Chinese ambassade heeft een flinke waarschuwing afgegeven aan Chinese Bitcoin-miners in Angola. Ze kregen het dwingende advies om hun werkzaamheden stop te zetten vanwege nieuwe wetgeving die mining illegaal maakt.

De Angolese overheid heeft onlangs namelijk een wet ingevoerd die het minen van cryptocurrency’s verbiedt. Dit kan flinke straffen opleveren, variërend van 1 tot wel 12 jaar cel.

De Chinese ambassade heeft dit op hun beurt doorgezet naar de Chinese mining community in het Afrikaanse land.

Verbod op crypto mining

De Chinese ambassade waarschuwt dan ook hun landgenoten die in Angola actief zijn met Bitcoin mining. Volgens een lokale krant is er een nieuwe wet aangenomen: ‘Wet op het verbod van cryptocurrency en ander virtueel tegoed minen.’

Dit betekent dat het minen van digitale munten in Angola vanaf nu strafbaar is. De reden voor het verbod is dat cryptocurrency mining veel energie verbruikt en schadelijk is voor het milieu. Het kan ook leiden tot illegale activiteiten zoals gokken, witwassen en oplichting.

Miners uit China in Angola

Angola is een groot land in zuidwest Afrika, rijk aan olie en de op één na grootste Portugees sprekende land ter wereld. Sinds China in december 2021 een verbod op cryptomining invoerde, zijn veel Chinese mining bedrijven naar Angola verhuisd. Hierdoor ontstond een levendige Bitcoin mining scene. De nieuwe wet stelt echter dat al het cryptominen in Angola sinds 10 april 2024 illegaal is.

Dit kan slecht nieuws zijn voor het Bitcoin netwerk. Angola was namelijk in het vierde kwartaal van 2023 uitgegroeid tot het op acht na grootste centrum voor Bitcoin mining ter wereld. Hieronder zie je rekenkracht op het Bitcoin netwerk, op 10 april was er een dip.

hashrate Bitcoin mining
Bron: https://bitinfocharts.com/

Energieverbruik Bitcoin mining slecht voor Angola

De komst van de Chinese bedrijven zorgde echter voor een enorme toename in het energieverbruik. Energiebedrijven konden de huishoudens amper meer van stroom voorzien door de honger naar elektriciteit van de mining computers. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom Angola nu een streep door crypto mining zet.

China zelf verbood al eerder crypto transacties. Volgens hen zijn crypto’s geen wettig betaalmiddel en is handelen erin illegaal. Of andere Afrikaanse landen Angola zullen volgen, is nog onduidelijk.

The post China verbiedt Bitcoin mining in Angola appeared first on BLOX | Nieuws.