Ondanks een verbod op cryptocurrencies lijken Chinese investeerders massaal overgestapt naar de markt van digital assets om te ontsnappen aan de huidige economische neergang die traditionele investeringen, zoals aandelen, treft.

Slimme trucjes

Investeerders op het Chinese vasteland hebben verschillende slimme manieren bedacht om de opkomende industrie te betreden, waaronder het gebruik van kaarten uitgegeven door kleine commerciële banken op het platteland om digital assets te kopen van “grijze-markt dealers”. Dit heeft geleid tot een bloeiende ‘underground’ cryptobranche met miljarden dollars aan ruwe transactievolumes.

Chinese crypto markt bereikt $86,4 miljard

Volgens een Reuters-rapport van 25 januari heeft de Chinese cryptomarkt ondanks het verbod in één jaar tijd ongeveer $86,4 miljard aan transactievolume geregistreerd, waarmee het de $64 miljard aan crypto handelsvolume van Hong Kong in dezelfde periode ruim overschaduwt.

Hoewel het rapport opmerkte dat de meeste van deze activiteiten plaatsvonden via over-the-counter cryptoshops of via informele “grijze-markt peer-to-peer bedrijven”, werd gesuggereerd dat exchanges zoals OKX en Binance nog steeds handelsservices aanboden aan Chinese investeerders.

De rol van exchanges

De exchanges begeleiden de investeerders naar het gebruik van fintech-platforms zoals Ant Group’s Alipay en Tencent’s WeChat Pay, waardoor ze de lokale yuan kunnen omzetten in stablecoins bij dealers of cryptocurrencies kunnen verhandelen.

Een analist aan de koopzijde die met het mediabedrijf sprak, zei dat de underground cryptomarkt gedijde vanwege een “essentiële” economische overgang.

The post China registreert $86,4 miljard aan crypto transactievolume ondanks verbod appeared first on BLOX | Nieuws.