Litecoin loopt al vanaf 2011 mee in de markt en was daarmee één van de eerste altcoins. De munt wordt veelal gezien als het kleine broertje van Bitcoin en het zilver van de crypto-industrie. Qua koersprestaties blijft het muntje al jaren achter op Bitcoin en dus is het hoog tijd om ChatGPT eens te vragen naar de verwachtingen voor Litecoin in 2024.

Pieken en dalen voor de Litecoin koers

De Litecoin koers kan extreem volatiel zijn. Zo bleek ook gedurende de afgelopen weken. Eind november begon de Litecoin koers op 66 dollar, om vervolgens een lokaal hoogtepunt van 79 dollar te bereiken, voordat het naar de huidige ~70 dollar terugviel.

Inmiddels zijn er 74 miljoen Litecoins in omloop, wat betekent dat er nog maar ~10 miljoen bijkomen totdat het maximum van 84 miljoen bereikt is.

Voor 1 januari 2024 is ChatGPT wel heel optimistisch over Litecoin. Zo voorspelt de chatbot een koers van tussen de 150 en 200 dollar voor het kleine broertje van Bitcoin. Dat zou vanaf hier een gigantische stijging betekenen.

Als redenen voor de stijgingen noemt ChatGPT het positieve sentiment en de groeiende adoptie. Wat dat laatste betreft kunnen we wijzen naar Ordinals, een protocol waarmee het mogelijk is om tokens te creëren.

Tot nu toe zijn er meer dan 10 miljoen Ordinals gecreëerd op het netwerk van Litecoin.

Google Bard is minder optimistisch

Google Bard, de concurrent van ChatGPT, is wat minder optimistisch en lijkt een iets beter gevoel voor de markt te hebben.

Google Bard geeft koersen van 35 tot 210 dollar voor Litecoin. In het neutrale scenario ziet het Litecoin echter heen en weer pingpongen tussen de 52 en 87 dollar. Alleen in een bullish scenario gaan we volgens Google Bard mogelijk een koers van 105 tot 210 dollar zien voor Litecoin.

Wat denk jij? Gaat de Litecoin koers volgend jaar weer over het niveau van 100 dollar heen?

The post ChatGPT voorspelt Litecoin koers voor begin 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.