Chainlink heeft een mooie dag vandaag, De koers van LINK is gestegen met 19% gestegen en wordt nu verhandeld in BLOX voor 8,77 euro. Wat is er aan de hand?

Mooie stijging van Chainlink

Voordat we die vraag beantwoorden, eerst een blik op de koersgrafiek van Chainlink.

De prijs van Chainlink (LINK) is nu 8,82 euro. Dit vertegenwoordigt een prijsstijging van 19,44% in de afgelopen 24 uur en een stijging van 25,87% in de afgelopen 7 dagen. Met een circulerende voorraad van 560 miljoen LINK wordt Chainlink gewaardeerd op een marktkapitalisatie van 4,9 miljard euro.

Chainlink kondigt staking V0.2 aan

Op donderdag 19 oktober kondigde Chainlink staking V0.2 aan. Chainlink bracht zijn eerste versie genaamd Chainlink Staking V0.1 tegen het einde van 2022 uit. De lancering kreeg een overweldigende respons toen de staking-pool binnen enkele uren helemaal gevuld was.

Uit de laatste aankondiging van het netwerk blijkt dat de nieuwe versie van Chainlink-staking een maximale poolgrootte van 45 miljoen LINK zal hebben. De omvang van de pool vertegenwoordigt een stijging van 80% ten opzichte van de poollimiet van v0.1 en zou ruim 8% van het huidige circulerende aanbod van LINK vertegenwoordigen.

Bovendien zal de Chainlink Staking V0.2 enkele upgrades bevatten ten opzichte van de vorige versie, zoals dynamische beloningen, betere beveiliging en meer flexibiliteit bij staking. Misschien wel de grootste vraag hier is of dit een impact zal hebben op de vraag van LINK.

Het lijkt of de markt het nieuwe staken al beloond heeft met de koersstijging van deze week. Maar we zijn dus benieuwd wat er met Chainlink gebeurt als de tweede versie werkelijk live gaat. Wordt Chainlink massaal opgekocht zodat deze gestaked kunnen worden?

Wat is Chainlink?

Chainlink is een gedecentraliseerd orakelnetwerk dat real-world data levert aan smart contracts op blockchains. Smart contracts zijn zelfuitvoerende contracten die op een blockchain worden opgeslagen en kunnen worden gebruikt om een breed scala aan taken te automatiseren.

Ze zijn echter wel beperkt tot alleen de data die op de blockchain zelf zijn opgeslagen. Chainlink lost dit probleem op door een manier te bieden om toegang te krijgen tot gegevens van externe bronnen, zoals API’s, webservers en IoT-apparaten. Denk aan weerdata of de uitslag van Vitesse (weer verloren, dit keer met 4-0).

Chainlink werkt door een netwerk van nodes te gebruiken om gegevens van externe bronnen te verzamelen. Die informatie van de 4-0 score komt dus niet alleen van één node, maar wordt bevestigd door een wereldwijd, decentraal netwerk. De hele wereld wrijft het dus in dat het weer een hopeloos seizoen wordt.

Chainlink-nodes worden gestimuleerd om accurate gegevens te verstrekken door beloond te worden met LINK-tokens.

The post Chainlink stijgt 19%, komt dat door het nieuwe staking? appeared first on BLOX | Nieuws.