SWIFT en Chainlink hebben experimenten opgezet om de overdracht van tokens tussen verschillende blockchains te vergemakkelijken. De eerste resultaten zijn inmiddels binnen.

Wie zijn Chainlink en SWIFT?

Allereerst, Chainlink is een cryptobedrijf, gespecialiseerd in het maken van gedecentraliseerde netwerken voor oracles. Chainlink heeft een eigen crypto genaamd LINK en deze is te verhandelen in BLOX.

De naam SWIFT ken je misschien wel van het nieuws. Het is een wereldwijde financiële berichtennetwerk, als je hiervan wordt afgesloten dan heeft dat grote gevolgen voor je eocnomie, vraag maar aan Rusland.

Bij de experimenten was ook een consortium van grote financiële instellingen betrokken, waaronder ANZ, BNP Paribas, BNY Mellon, Citi, Clearstream, Euroclear, Lloyds Banking Group, SIX Digital Exchange (SDX) en De Depository Trust & Clearing Corporation.

Blockchains moeten elkaar begrijpen

Volgens het persbericht van SWIFT waren de experimenten bedoeld om de samenwerking tussen verschillende blockchains aan te pakken, elk met zijn unieke functionaliteiten en liquiditeitsprofielen. Er is aangetoond dat de bestaande infrastructuur van SWIFT fungeert als een enkel toegangspunt tot meerdere blockchain-netwerken, waardoor de operationele en financiële lasten voor instellingen worden verminderd.

Het Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) van Chainlink speelde een cruciale rol bij het garanderen van naadloze communicatie tussen verschillende blockchains.

Belangrijk voor financiële instellingen

Alexandre Kech, hoofd Digital Securities bij SDX, benadrukte het belang van deze experimenten om te begrijpen hoe financiële instellingen blockchain kunnen inzetten voor institutionele bedrijven. Hij noemde het potentieel voor het bouwen van een gereguleerde, mondiale, digitale asset-agnostische infrastructuur die 24 uur per dag operationeel is.

De tests gingen verder dan het bewijzen van de mogelijkheden van de infrastructuur van SWIFT. Ze hebben ook het inzicht vergroot in de technische en zakelijke vereisten voor interactie met zowel zakelijke als publieke blockchains.

Optimistisch over tokens

Bij de experimenten werden verschillende aspecten onderzocht, zoals privacy, gouvernance, operationeel risico en wettelijke aansprakelijkheid.

Sergey Nazarov, medeoprichter van Chainlink, zei dat de experimenten duidelijk maakten dat zowel banken als marktinfrastructuren optimistisch zijn over de bredere adoptie van crypto en tokens. Hij merkte op dat de samenwerking tussen SWIFT, Chainlink en meer dan tien grote financiële instellingen heeft bewezen dat cross-chain interoperabiliteit cruciaal is voor de volgende fase van de adoptie van digitale activa.

Wat is de volgende stap?

SWIFT is van plan zijn werk voort te zetten om de meest veelbelovende gebruiksscenario’s voor tokenized assets te identificeren. De nadruk zal op de korte termijn liggen op de secundaire handel van niet-beursgenoteerde activa en op particuliere markten.

The post Chainlink helpt SWIFT experimenteren met crypto-transacties appeared first on BLOX | Nieuws.