Cathie Wood, de oprichter en CEO van ARK Invest, is ervan overtuigd dat Bitcoin zowel beschermt tegen inflatie als tegen deflatie. De flamboyante CEO van het investeringsfonds baseert haar argumenten op de regionale bankencrisis die we in maart 2023 in de Verenigde Staten zagen, waarbij een paar banken aan hun einde kwamen. Die crisis veroorzaakte een koersstijging voor Bitcoin van bijna 50 procent, waarbij een koers van bijna 35.000 dollar bereikt werd.

Aan de andere kant beschermt Bitcoin tegen inflatie vanwege zijn absolute schaarste, waardoor het ook wel het digitale goud genoemd wordt.

Bitcoin is de ultieme asset

Als je Cathie Wood zou vragen om voor de komende tien jaar één asset te kiezen, dan zou de CEO van ARK Invest altijd voor Bitcoin gaan. Volgens Wood is Bitcoin een asset waarbij weinig mis kan gaan, die zowel bescherming kan bieden tegen deflatie als tegen inflatie.

In een recent interview met Bloomberg legde Wood uit waarom zij Bitcoin verkiest boven goud. “Goud heeft zijn vraagperiode al gehad. Bitcoin is nieuw en de grote beleggers zijn nog niet ingestapt. Jonge mensen geven ook de voorkeur aan Bitcoin boven goud”, zo sprak Cathie Wood bij Bloomberg.

Verder is Bitcoin volgens Wood interessant omdat het weinig tot geen risico met zich meebrengt; waarmee ze verwijst naar de problemen bij banken. Als een bank omvalt is je vermogen niet veilig, terwijl er in het geval van Bitcoin geen bank is die kan omvallen.

Als je Bitcoin in een eigen wallet of bij een veilig beursplatform bewaart is er niets aan de hand.

Bitcoin versus goud

Wat goud betreft heeft Cathie Wood nog meer opmerkingen. Zo is het volgens haar ook te wijten aan de gecentraliseerde natuur van goud dat het lastig is voor het edelmetaal om op de lange termijn met Bitcoin te concurreren.

Zo is er bijvoorbeeld niemand op aarde die jou exact kan vertellen hoeveel goud er in omloop is en hoeveel goud we in de toekomst nog gaan vinden.

Met andere woorden: Goud is het tegenovergestelde van een transparante asset. Vanwege de ontransparante natuur van goud is marktmanipulatie relatief eenvoudig, terwijl dat met Bitcoin op de meer lange termijn een hele lastige kwestie is.

Verder is Bitcoin natuurlijk veel makkelijker te bewaren en te versturen. Bitcoin kan binnen 10 minuten aan de andere kant van de wereld zijn, terwijl je voor goud heel kostbaar transport moet regelen om dat te realiseren.

The post CEO ARK Invest: ‘Bitcoin beschermt tegen inflatie en deflatie’ appeared first on BLOX | Nieuws.