Een lichtpuntje voor wachtende crediteuren na ruim 18 maanden

Celsius, een failliete crypto-uitlenende onderneming, bereidt zich voor om crediteuren terug te betalen en is daarom begonnen met het verplaatsen van zijn cryptomiddelen, waaronder Ether (ETH), om betalingen mogelijk te maken. Deze stap volgt op het faillissement van het bedrijf in juli 2022.

We schreven hier eerder ook al over.

Crypto-assets worden in beweging gezet

Volgens berichten is het bedrijf nu bezig met het “unstaken” van zijn Ethereum-bezittingen om ervoor te zorgen dat het de kosten voor herstructurering kan dekken en zijn crediteuren op tijd kan betalen. Dit besluit is goed nieuws voor de crediteuren van Celsius, aangezien zij al meer dan 18 maanden in afwachting zijn van betaling. Celsius heeft plannen om zijn crediteuren uit te betalen in BTC en/of ETH.

Grote hoeveelheid ETH in bezit

Een blockchain-analysebedrijf, Nansen, meldt dat Celsius bijna een derde van de wachtende ETH in bezit heeft, wat neerkomt op ongeveer 206.300 ETH, ter waarde van ongeveer $468,5 miljoen. Celsius heeft al 40.249 ETH opgenomen. Hoewel sommigen zich zorgen maken over hoe dit de Ether-markt negatief zou kunnen beïnvloeden, denken anderen dat hierdoor mogelijk enig voordeel kan ontstaan voor de Altcoin-markt.

Deel van een groter probleem

De problemen van Celsius zijn slechts een onderdeel van een groter probleem in de crypto-industrie in 2022, met veel crypto-uitleners die failliet gaan. Onlangs kondigde Celsius een nieuwe focus aan op Bitcoin-mining na het faillissement, maar deze verschuiving is bekritiseerd door de rechter van de faillissementsrechtbank.

The post Celsius beweegt Ether en Bitcoin om crediteuren te betalen appeared first on BLOX | Nieuws.