Cathie Wood van ARK Investment gokt fors op bitcoin en ziet technologische vooruitgang als een prijsdrukkende kracht.

Cathie Wood, het hoofd van ARK Investment, gelooft dat de prijzen zullen dalen als gevolg van technologische vooruitgang, zoals kunstmatige intelligentie, elektrische auto’s, robots, DNA-sequencing en blockchain.

Bitcoin is Haar Belangrijkste Langetermijnbezit

Tijdens een interview met Bloomberg kiest Wood bitcoin als haar belangrijkste asset voor het komende decennium en noemt het “digitaal goud”. Ze waardeert bitcoin omdat het vrij is van institutionele controle, wat betekent dat er geen risico is op inmenging van andere partijen.

ARK Investment, geleid door Wood, kan flink profiteren als de U.S. Securities and Exchange Commission een Bitcoin exchange traded fund (ETF) goedkeurt – een fonds dat het voor mensen gemakkelijker maakt om in bitcoin te investeren. ARK heeft al een aanvraag ingediend voor zo’n fonds.

GBTC

Afgelopen november kocht het $1,2 miljard ARK Next Generation Internet ETF van Wood aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust met een korting van 40%. Dit vertrouwen is het grootste in het fonds en is dit jaar met ongeveer 224% gestegen.

Ook toen de waarde van bitcoin steeg tot $35.000, verkocht ARK van Wood meer dan 100.000 aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust, die ongeveer $2,5 miljoen waard waren.

Wood is al lange tijd een voorstander van bitcoin en kunstmatige intelligentie, en suggereert dat hun combinatie industrieën kan revolutioneren door kosten te verlagen en de productiviteit wereldwijd te verhogen.

Op het moment van schrijven was de prijs van Bitcoin licht gedaald tot circa $34.400. Ondanks dit is de waarde van bitcoin de afgelopen maand met meer dan 24% gestegen.


The post Cathie Wood Kiest Bitcoin Als Haar Belangrijkste Asset appeared first on Bitcoinmagazine.nl.