Op 17 februari had de gehele cryptomarkt een terugval, aangevoerd door een aanzienlijke daling in de prijs van bitcoin van $52.000. Deze verschuiving had een negatieve invloed op altcoins, inclusief cardano, waarvan de waarde binnen 24 uur met 2,56% afnam. Ondanks deze tegenslag suggereert de afname in handelsvolume naast de prijsdaling een tijdelijke omkering in de koers van cardano. Maakt dit een mogelijk strategisch instappunt biedt voor beleggers?

Chang Hardfork en Plutus V3 upgrade voor cardano

De toekomst van cardano wordt verder interessant door ontwikkelingen binnen het ecosysteem. De verwachte Chang Hardfork en Plutus V3 upgrade staan op het punt ADA’s traject opnieuw te definiëren, met beloftes van verbeteringen die zijn marktpositie verder kunnen versterken.

Dergelijke upgrades, samen met de recente sprong van 166% in DeFi Totale Waarde Vergrendeld (TVL) binnen het cardano-netwerk zoals gerapporteerd voor Q4 2023, laten de groei en innovatie van het ecosysteem zien.

Bullish technische analyse voor cardano

Technische analyse van de recente prijsbewegingen van cardano onthult een interessant patroon dat wijst op een potentieel voor herstel en groei. Na een grote daling van een late decemberhoogte van $0.676 naar $0.447, vormde de prijsactie van ADA een vlagpatroon, een klassiek voortzettingsignaal binnen een bestaande uptrend.

Deze formatie werd bevestigd toen ADA de weerstandstrendlijn van het vlagpatroon op 8 februari doorbrak, wat leidde tot een stijging van 11% in de prijs over de daaropvolgende twee weken, waardoor de prijs op $0.585 kwam te liggen.

Lage verkoopdruk geeft bullish signaal voor cardano

Ondanks de recente prijsdaling van 5% over 48 uur, voornamelijk toegeschreven aan de afgenomen momentum van bitcoin, suggereert het gebrek aan significante verkoopdruk dat deze terugval een retracement met laag volume is in plaats van een bearish omkering.

Het vlagpatroon wijst erop dat ADA aan de vooravond staat van een mogelijke stijging van 15% op korte termijn, mogelijk terugkerend naar de prijs van $0.676, voordat het de grotere targer van $0.95 kan bereiken.


The post Cardano’s Koersdip: Het Perfecte Instapmoment? Explosieve Groei Voorspeld Na Laatste Upgrades! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.