Volgens het blockchain-analyseplatform Santiment toont Ethereum-rivaal Cardano (ADA) momenteel een veelbelovende stijging qua activiteit op de blockchain. Het wekelijkse aantal on-chain transacties is sinds januari met meer dan 1.700 procent gestegen. “Cardano laat nog steeds een stijgend on-chain transactievolume zien, ondanks de ten opzichte van april gedaalde marktwaarde”, aldus Santiment.

Bullish over Cardano?

Meestal is een stijging van de activiteit op een blockchain een goede voorbode voor de koers. Wat dat betreft kunnen we volgens Santiment stijgingen verwachten voor Cardano de komende periode. Al hangt veel daarbij natuurlijk af van de koersprestaties van Bitcoin, die nog altijd leidend zijn voor het grootste deel van de markt.

Overigens is het niet alleen het on-chain transactievolume op Cardano wat volgens Santiment veelbelovend is. Ook de zogenaamde sociale-dominantie van Cardano is stijgende.

Dat laatste gaat over de mate waarin Cardano onderwerp van gesprek is op social media. Als daarin stijgingen te zien zijn, is dat volgens Santiment ook een goed teken voor de koers van de munt.

Op het moment van schrijven zien we daar nog niet veel van terug in de Cardano koers. Die handelt momenteel op 0,2569 dollar en staat voor de afgelopen zeven dagen op een daling van 2,05 procent. Met die koers beschikt Cardano over een market cap van 9 miljard dollar.

Santiment is ook positief over Ethereum

Ook voor Ethereum ziet Santiment op dit moment positieve ontwikkelingen. Zo weet het on-chain analyseplatform te melden dat de activiteit op het netwerk van de nummer twee van de markt stijgende is. Dat impliceert volgens Santiment dat een opleving van de Ethereum koers in het verschiet ligt.

“Het aantal actieve adressen op de Ethereum blockchain is voorbij de 467.000 stuks geschoten in één dag, wat het hoogste getal voor deze statistiek is sinds 16 juni 2023. Dat was de dag waarop de Spot Bitcoin ETF van BlackRock werd aangekondigd”, aldus Santiment.

Meestal zijn dit soort stijgingen in de activiteit op de blockchain nodig voor een crypto-asset om ook koersstijgingen in te zetten. Wat dat betreft zijn de fundamenten voor een nieuwe stijging van Ethereum aanwezig, maar moeten we uiteraard nog maar zien of zich dit ook daadwerkelijk kan uitspelen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Cardano toont veelbelovende stijging activiteit op de blockchain appeared first on BLOX | Nieuws.