Cardano-oprichter Charles Hoskinson pakte onlangs de geruchten aan met betrekking tot de vermeende schaalproblemen van Hydra in een gedetailleerde videoupdate. 

Hydra, een integrale schaaloplossing van de tweede laag voor het Cardano-blockchain, streeft ernaar de transactieverwerkingscapaciteit van het netwerk te vergroten. Dit wordt bereikt door de opening van meerdere ‘heads’ of kanalen toe te staan, waardoor off-chain transacties tussen deelnemers mogelijk worden gemaakt.

Cardano oprichter ontkracht Hydra geruchten

Met behulp van gegevens van eutxo.com als referentie, toonde Hoskinson aan hoe de transacties van Cardano fundamenteel verschillen van die op veel andere blockchains. Een enkele transactie kan meerdere uitvoerresultaten omvatten; in een geval dat Hoskinson bekeek, bevatte een blok 384 uitvoerresultaten in slechts één transactie.

Om verduidelijking te bieden, lichtte hij toe: ‘Cardano is geen TPS-systeem. Het is een transactie-per-transactie systeem, en elk van deze uitvoerresultaten kan meer ingewikkelde elementen vertegenwoordigen, zoals scripts en bewijzen, dan alleen maar ruwe waardeoverdrachten.’

Kwaliteit boven kwantiteit

Hoskinson benadrukte dat de kracht van Cardano niet ligt in de traditionele transacties per seconde (TPS) maatstaf, maar eerder in zijn capaciteit om complexe transacties te verwerken. Hij verduidelijkte: ‘De maatstaf van 1.000 TPS, wanneer uit zijn verband gehaald, kan misleidend zijn. Voor bepaalde toepassingen zoals videogames of fooisystemen kan dit relevant zijn. Maar de belangrijkste activiteiten van Cardano omvatten aanzienlijke NFT-drops, DEX-transacties, orakeltransacties, DJED-transacties en complexe smart contracts, en meer.’

Deze opvatting daagt de wijdverbreide focus op een hoge TPS als de gouden standaard voor blockchain-efficiëntie uit. Hij ging verder met te stellen: ‘Ja, je kunt een hoge TPS bereiken, maar het is een maatstaf die de echte essentie van wat Cardano biedt niet vastlegt.’ Hoskinson legde uit dat Hydra in de afgelopen drie jaar is geëvolueerd en zich heeft gericht op de ontwikkeling van middleware, met als doel een naadloze integratie met Plutus voor applicatieontwikkelaars te waarborgen.

Hoskinson haalt uit naar Solana

De oprichter van Cardano schuwt het maken van vergelijkingen met andere coins niet. Wijzend op Solana, benadrukte hij de gevolgen van een overdreven gecentraliseerde on-chain methodologie: ‘Solana is meer dan 200 terabytes groot. Het nadert een petabyte als het op deze weg doorgaat. Want alles staat on-chain.’

Maar het hart van de boodschap van Hoskinson lag in het aanpakken van misinformatie. Hij drong er bij de Cardano-gemeenschap op aan om kritisch te zijn, met de verklaring: ‘Elke keer als er een leugen wordt verteld, kost het 10 keer zoveel moeite om dat in het geheugen van mensen ongedaan te maken… het is niet in orde en het moet stoppen.’

Tot slot benadrukte hij de fundamentele principes van Cardano – de toewijding aan grondig onderzoek, de onwankelbare toewijding aan peer-reviewed fundamenten en een wereldwijd netwerk van bijdragers – en zorgde ervoor dat Cardano blijft pionieren in de wereld van blockchain.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Cardano-oprichter weerlegt vermeende schaalproblemen van Hydra appeared first on BLOX | Nieuws.